Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Indiase linzensoep

Indiase linzensoep

8 januari 2019 by Robin en Naomi 1 Reactie

Indiase kruidige linzensoepKoud, kouder, koudst. De afgelopen dagen is de temperatuur flink gezakt en kan ik wel een lekker verwarmende Indiase linzensoep gebruiken.

” Linzen behoren tot de gezondste peulvruchten omdat ze veel eiwitten en ijzer bevatten. Deze lichtgekruide soep krijgt ook smaak door de kamut en is heel geschikt voor koude winterdagen” 

Ik heb me laten inspireren door het recept voor deze Indiase kruidige linzensoep uit het kookboek: Koken met granen van Laura Agar Wilson.  In dit boek vind je de lekkerste recepten met spelt, quinoa, boekweit, farao, polenta en meer. Al deze granen zijn oergranen en nauwelijks verandert sinds oude beschavingen ze al verbouwden. Naast dat ze erg lekker zijn, zitten ze vol goede voedingsstoffen zoals vezels, proteïnen, gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Voor vegetariërs zijn ze een goede bron van proteïnen. Hoogste tijd om deze gezonde granen vaker in de keuken te gebruiken dus! Laat je inspireren door de heerlijke recepten en prachtige foto’s uit dit boek. Je vindt er recepten voor ontbijt, soep, salades, roerbakschotels, risotto’s, burgers en zoete lekkernijen! Maar voor nu wil ik jullie kennis laten maken met deze heerlijke Indiase linzensoep.

NODIG indiase linzensoep (4-6 personen):

  • 1 prei
  • 300 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 5 cm verse gember
  • 300 gram ongekookte kamut
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1,5 eetlepel Garam Masala
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1,5 liter hete groentebouillon
  • Zout / peper / olijfolie

HOE:

  • Maak de prei schoon en hak deze fijn. Snipper de ui en rasp de gember. Boen de wortels fijn en hak deze grof.
  • Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui en prei ongeveer 5 minuten. Voeg de gember en de kruiden en specerijen erbij (behalve de Garam Masala) en roer om alles te vermengen. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te bakken.
  • Voeg vervolgens de wortels, uitgelekte linzen en kamut toe en roer het geheel goed door.
  • Giet een liter bouillon in de soeppan en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur. Controleer af en toe en voeg zo nodig meer bouillon toe.
  • Wanneer de linzen, wortel en kamut gaar zijn, haal de pan van het vuur en voeg de Garam Malasa toe pureer met een staafmixer. Er mogen stukjes in blijven. Maak de soep op smaak met zout en peper. Zet de pan soep nog ongeveer 5 minuten op vuur zodat de Garam Masala zich goed kan vermengen.

Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!

Liefs,

Robin

Ben je zelf benieuwd geworden naar dit prachtige boek? Je kunt het voor maar 24,99 bij bol.com bestellen!

Koken met granen
Koken met granen € 24,99

Comments

comments

Categorie: Recepten, Soep Tags: indiaas, indiase soep, linzen, linzensoep, soep

« HOME: Nieuw jaar, nieuwe kleur!
5x de leukste vegan hotspots in Dublin »

Trackbacks

  1. 10x de lekkerste oranje soeprecepten - Eet het beter schreef:
    1 februari 2018 om 06:01

    […] Ook Eat Live Travel tipte mij over een Indiase soep: een kruidige linzensoep! […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress