Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Snackbowl met zalm, avocado & pasta

Snackbowl met zalm, avocado & pasta

10 oktober 2017 by Robin en Naomi Reageer

Snackbowl met zalm, avocado & pastaDeze snackbowl met zalm, avocado & pasta maak je maar met vijf ingrediënten. Je zet binnen 20 minuten een gezonde eiwitrijke maaltijd op tafel.

Inhoud

  • 1 Zalm
  • 2 Soorten zalm
    • 2.1 NODIG (voor 4 personen):
    • 2.2 HOE:
    • 2.3 Comments

Zalm

Door het eten van vette vis, zoals zalm, krijg je veel omega-3 vetzuren binnen. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren waarvan de belangrijkste alfa-linoleenzuur (ALA) uit plantaardige oliën zoals lijnzaad en de vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) uit vis, schaal- en schelpdieren. Dit zijn vetzuren die essentieel zijn en niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden en je dus uit je voeding moet halen. Omega 3, 6 en 9 spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van je algehele gezondheid. Zo heeft het een positieve effect op het voorkomen van hart- en vaatziekten en kunnen ze het cholesterol in ons bloed stabiliseren. Naast omega-3 vetzuren bevat zalm ook vitamine D, vitamine B12 en selenium.

Soorten zalm

In de supermarkt heb je de keuze uit drie soorten zalm: wilde zalm, biologisch gekweekte zalm en niet-biologisch gekweekte zalm. Heb je de keuze? Kies dan in de supermarkt het liefst voor wilde of biologisch gekweekte zalm.

NODIG (voor 4 personen):

  • 300 gram macaroni
  • 400 gram diepvries wilde zalmfilet
  • 2 avocado’s
  • 100 milliliter kookroom
  • 2-3 eetlepels dille of basilicum
  • 1 citroen
  • Peper / Zout / Olijfolie

HOE:

  • Kook de macaroni volgens de verpakking gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Leg de bevroren zalmfilet erin en maak op smaak met zout en peper. Besprenkel de zalm met 2-3 eetlepels kookvocht van de pasta. Dek het af met een deksel en laat de zalm in zes tot acht minuten garen.
  • Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • Meng in een kom de kookroom met de fijngesneden dille of basilicum en maak op smaak met peper en zout.
  •  Trek de zalm met twee vorken uit elkaar in kleine stukjes en meng goed met het kookvocht.
  • Verdeel de macaroni over twee borden en verdeel de zalm en avocado over de macaroni. Serveer je snackbowl met zalm, avocado & pasta met de kookroom en wat citroensap.

Eet smakelijk!

Liefs, Robin

Inspiratie

Comments

comments

Categorie: Diner, Lunch, Recepten, Vis Tags: avocado, snackbowl, snel, zalm

« Mexicaanse groenteschotel met avocado
Snackbowl met falafel, zoete aardappel & hummus »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress