Voor deze snackbowl met falafel, zoete aardappel & hummus heb je maar zes ingrediënten nodig. Ideaal als je binnen 30 minuten een gezonde, eiwitrijke maaltijd op tafel wil zetten. De bowl bevat aardig wat plantaardige eiwitten uit de hummus en falafel. Al eerder maakten we deze snackbowl met zalm, avocado & pasta.
Zoete aardappel
In deze bowl gebruiken we zoete aardappels uit de oven. Zoete aardappels zitten bomvol vitamine A (voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5x meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Verder bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met normale aardappels en juist meer vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten (goed voor de lijn!).
NODIG (voor 2 personen):
- 2 zoete aardappels
- 1 pakje falafel
- 1 blik artisjokharten
- 1 avocado
- 8 blaadjes romanesco sla
- 2 eetlepels hummus
- Sap van een halve citroen
- Peper / zout / olijfolie
HOE:
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Meng met een eetlepel plantaardige olie en bak 12 minuten op 180 graden in de airfryer of 20-25 minuten op 225 graden in de oven.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes rondom bruin.
- Giet de artisjokharten af en spoel af met doorlopend water. Laat goed uitlekken en snijd in partjes.
- Was de romanesco goed af en laat goed uitlekken. Verdeel de romanesco over de kommen.
- Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes, de artisjokharten, de avocado en de falafel over de kommen.
- Serveer je snackbowl met falafel, zoete aardappel & hummus met een eetlepel hummus en maak eventueel op smaak met peper en zout.
Eetsmakelijk!
Geef een reactie