Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Smoothies & Drinks / Rode bieten smoothie

Rode bieten smoothie

16 mei 2018 by Robin en Naomi 5 Comments

Smoothie met rode bietEen rode bieten smoothie is niet de meest voor de hand liggende smoothie. Zo maken wij regelmatig smoothies met groene bladgroenten, maar heb jij wel eens een smoothie met rode bieten gedronken? Misschien denk je wel: Is dat wel lekker? Ja, zeker! Als je de rode biet goed mixt met andere vruchten is het een overheerlijke én ook nog eens supergezonde smoothie. Een smoothie of juice is dé ideale manier om meer groenten tot je te nemen en daarom beginnen wij er maar al te graag onze dag mee.

Rode biet

Rode bieten zijn een knol met een typische aardse smaak. Je kunt bieten zowel warm als koud eten. Tegenwoordig heb je naast rode bieten, ook witte of oranje/gele bieten. Ze hebben veel goede eigenschappen. Bieten zijn:

  • een goede bron van vitamine A en C
  • onmisbaar voor een sterk immuunsysteem
  • rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels
  • bevatten veel ijzer, ontgiften de lever en zuiveren het bloed
    rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur

Daarnaast bevatten rode bieten ‘betacyanine’, een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermen tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden.
Rode bieten bevatten ook en goede dosis antioxidanten en verkleinen het risico op hartklachten.

Kortom, een echt superfood!

NODIG (voor 2-3 personen):

  • 1 voorgekookte rode biet
  • 1 banaan
  • 2 kiwi’s
  • 2 uitgeperste sinaasappels
  • 1 uitgeperste citroen

HOE:

  •  Schil de kiwi, snij de biet, banaan en kiwi in kleine stukjes en stop in de blender.
  • Pers de sinaasappels en de citroen uit en voeg het sap toe aan blender toe en blenden maar! Geniet van je rode bieten smoothie.

Liefs,

Robin en Naomi

Laat je ons weten wat je van onze rode bieten smoothie vond? Gebruik jij wel eens rode bieten in je smoothie?

Probeer ook eens onze smoothie met perzik en abrikoos, smoothie met spinazie en komkommer of maca-mango smoothie.

Comments

comments

Filed Under: Smoothies & Drinks Tagged With: rode biet, smoothie

« Op reis met jezelf!
5x Asian Streetfood in Amsterdam »

Comments

  1. Anoniem says

    11 februari 2014 at 12:37

    gebruik je een rauwe rode biet hiervoor?

    Beantwoorden
  2. admin says

    11 februari 2014 at 12:54

    Nee! Een voorgekookte rode biet. Deze kun je ook vaak kopen in de supermarkt en anders eerst zelf even koken en laten afkoelen.
    Heb het ook aangepast in het recept. Bedankt!

    Beantwoorden
  3. Anoniem says

    11 februari 2014 at 13:38

    misschien een rare vraag, maar waarom mag de biet niet rauw zijn??

    Beantwoorden
  4. admin says

    11 februari 2014 at 14:16

    Je kunt ook rauwe rode bieten gebruiken alleen is het dan wel moeilijker om ze te blenden! Wij geven de voorkeur aan voorgekookte rode bieten omdat het makkelijker is!

    Beantwoorden
  5. Fred says

    2 maart 2016 at 13:26

    Rauwe biet is wel veel gezonder!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress