Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Sauzen, dips & dressings / Salsa Arrabbiata (pikante tomatensaus)

Salsa Arrabbiata (pikante tomatensaus)

19 oktober 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Salsa ArrabbiataSalsa Arrabbiata, ofwel ‘kwaaie’ saus, is kruidig en smakelijk en daarnaast ontzettend makkelijk te bereiden. Het is ideaal voor alle soorten pasta, maar met deze saus kun je alle kanten op. Je kunt het bereiden voor een penne all’arrabbiata of bij vleesgerechten. Het is de basis voor veel pastagerechten. Als je veel overrijpe tomaten hebt, dan kun je deze gebruiken in plaats van tomaat uit blik. In plaats van zout gebruiken wij gezouten ansjovisfilets.

NODIG:

  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 blikken pomodori pelati (gepelde tomaten) á 400 gram
  • 1 blik datterini of ciliegini (dadel of kerstomaatjes in blik)
  • 4 ansjovisfilets

HOE:

  • Verwarm olijfolie in een soeppan.
  • Verwijder de zaadjes van de pepers en snijd fijn. Snijd ook de ansjovisfilets ook fijn en doe samen met de peper in de pan. Pers de vier tenen knoflook boven de pan uit en fruit ongeveer 5 minuten. Blijf voortdurend doorroeren.
  • Voeg de pomodori en datteri toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
  • Plet de tomaten met een stamper en kook de saus in tot gewenste dikte op laag vuur. Dit duurt ongeveer 60 minuten.
  • Maak je saus op smaak met peper en zout. Voeg geen suiker toe. Soms kan de saus een beetje zuur zijn. Dit kun je verhelpen door een fijngesneden uitje toe te voegen bij het fruiten van de peper, knoflook en ansjovis.

Liefs,

Robin

Comments

comments

Filed Under: Sauzen, dips & dressings Tagged With: pikante tomatensaus, Salsa Arrabbiata, tomatensaus

« Perentaartje uit de oven
Frisse amuse van zalm en rode biet »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress