Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Sauzen, dips & dressings / Geroosterde paprika cashew dip met feta

Geroosterde paprika cashew dip met feta

13 juni 2019 by Robin en Naomi Reageer

Geroosterde paprika cashew dip met fetaDeze heerlijke geroosterde paprika cashew dip met feta is een van onze favorieten. De dip is gemaakt van geroosterde paprika’s, cashewnoten en feta komt uit het kookboek Eerlijk eten, één van onze favoriete kookboeken op dit moment. Eerder plaatsen wij al de bietensoep met kokos, ook afkomstig uit het boek. Dit boek inspireert ons om bewuster inkopen te doen, stil te staan bij fairtrade producten, waardoor boeren en arbeiders aan de andere kant van de wereld een betere toekomst hebben. In deze dip zijn fairtrade cashewnoten gebruikt. Je kunt de dip eten met een heerlijk vers afgebakken stokbroodje, op een toastje, of om je groenten in te dippen. Wij hebben hem zelf gebruikt als pasta saus in combinatie met een beetje kookroom. Je kunt hier echt alle kanten mee op!

NODIG: (voor 4 personen):

  • 150 gram ongebrande cashewnoten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten, fijnsgesneden
  • blaadjes van 3 takjes tijm, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels vers citroensap
  • 1 kopje water
  • 30 gram feta
  • zout en versgemalen peper

HOE:

  • Week de cashewnoten 30 min. in koud water.
  • Verwarm de oven voor op de hoogste stand en rooster de paprika’s: snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat of in een vlakke schaal.
  • Rooster ze tot het velletje zwart blakert, haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak (bijvoorbeeld een pedaalemmerzak). Maak de zak goed dicht en laat de paprika’s enigszins afkoelen.
  • Haal de paprika’s uit de zak, wrijf de zwarte velletjes eraf (gaat het makkelijkst onder de koude kraan) en snijd de ontvelde paprika’s in grove stukken.
  • Verhit 2 el milde olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook op middelhoog vuur glazig (niet bruin laten worden). Doe cashewnoten, sjalot en knoflook, 3/4 van de tijm, citroensap en paprika’s in de keukenmachine of blender en pureer.
  • Breng op smaak met peper en zout en doe de dip in een mooi schaaltje.
  • Kruimel de feta erover, bestrooi met de rest van de tijm en serveer met vers brood!
Tip: Weinig tijd? Gebruik ontvelde paprika’s uit een pot als je weinig tijd hebt.
 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek Eerlijk eten? Je kunt hem hier bestellen!

Comments

comments

Categorie: Kerst & Oud en Nieuw, Paasrecepten, Sauzen, dips & dressings Tags: cashewnoten, dip, feta, Geroosterde paprika

« 3x de leukste hotspots in Den Haag
Ku Kitchen & Bar – Funky niet-traditionele Japanner »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress