Zelf dipjes maken is makkelijk en gezond. In deze aubergine dip gebruiken we zwarte knoflooktenen van Blackgarlic. We hebben deze gekregen van de Natuurgroothandel. De reden dat de knoflook zwart is komt door het fermentatieproces. Dit zorgt voor een unieke en zachte smaak en de teen heeft een zachte en smeuïge textuur. Daarnaast ga je er niet van uit je mond stinken (haha). Uit onderzoek is gebleken dat de hoeveelheid anti-oxidanten bijna verdubbelt door dit proces en het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen nog meer bevordert dan bij witte knoflook. Wij gebruiken de knoflook in deze romige aubergine dip boordevol smaak mee!
NODIG:
- 3 (biologische) aubergines
- 4 tenen zwarte knoflook
- sap van 1/2 citroen
- 2 eetlepels tahini
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper
HOE:
- Verwarm de oven op 220 graden. Was ondertussen de aubergines en halveer deze in de lengte.
- Leg ze op de bakplaat en maak op smaak met wat peper en zout. Rooster ze in ongeveer 45 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat vervolgens helemaal afkoelen.
- Schraap het vruchtvlees uit de aubergine en meng in een keukenmachine met de overige ingredienten tot een smeuige dip!
- Geniet van deze Aubergine dip!
Liefs, Robin
Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan rendang, havermoutrepen met ananas, granola met pompoenpitten en koek- en speculaaskruiden, Sojayoghurt met blauwe bessen en moerbeien, vegan Chocolade Cake met chia proteïne, vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio, vegan mango lassi, sambal goreng tempeh en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel.
Geef een reactie