Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Sambal goreng tempeh

Sambal goreng tempeh

11 oktober 2019 by Robin en Naomi Reageer

Sambal goreng tempeh

Tempeh! Wij zijn er dol op! Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De bonen worden eerst geweekt dan gekookt en daarna vermengd met een schimmel om te fermenteren. Tempeh bevat ontzettend veel eiwitten en daarom ook voor veganisten een erg goede vleesvervanger. Wij maken in dit recept sambal goreng tempeh, krokant gebakken tempeh reepjes in een zoet en pittig stroperig ketjapsausje. Ideaal als bijgerecht of als toevoeging van een heerlijke curry!

Inhoud

  • 1 Hottie sambal
  • 2 NODIG: (voor 2 personen)
  • 3 HOE:
    • 3.1 Comments

Hottie sambal

Wij gebruiken in dit receptje de biologische sambal van Hottie, met een vleugje tomaat. Deze sambals zijn vrij van chemische conserveringsmiddelen, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. De sambals worden goed gecontroleerd en bij elke toevoeging van een ingrediënt geproefd. We like! De sambal is o.a. te bestellen bij de Natuurgroothandel.

NODIG: (voor 2 personen)

  • 200 gram tempeh (tempé)
  • 1 ui of 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelpel laos
  • 1 theelepel gember
  • 2 theelepels Hottie bio-sambal Red Hot Tomaat

HOE:

  • Snijd de tempeh eerst in plakken en vervolgens in gelijke reepjes over de breedte zodat je allemaal gelijke stukjes hebt.
  • Bak de tempeh in een laagje kokosolie rondom goudbruin (in enkele minuutjes).
  • Maak ondertussen een boemboe door de ui/sjalotten, 2-3 tenen knoflook, 1 theelepel laos, 1 theelepel gember, 2 theelepels sambal, 1 el olie en een snuf zout te mixen tot een gladde pasta. Dit kun je het beste doen met een staafmixer.
  • Haal de tempeh uit de wok en fruit vervolgens de boemboe even 2-3 minuutjes aan. Voeg de reepjes tempeh weer toe en schep alles goed door elkaar.
  • Haal de gemixte tempeh weer weg uit de wok en zet even weg.
  • Schenk 4 el ketjap manis in de wok samen met 1 el bruine kokosbloesemsuiker. Dit zal snel gaan borrelen.
  • Nu zet je het vuur weer op de laagste stand en voeg de tempeh weer toe. Hussel alles grondig door elkaar zodat het lekker sticky wordt.
  • Je eet de tempeh lauwwarm of gewoon koud. (Ook de dag erna nog lekker!)

Deze sambal goreng tempeh is heerlijk te combineren met deze kokos curry met spinazie en bimi!

Liefs,

Naomi

Wij hebben een leuke samenwerking met de Natuurgroothandel. De Natuurgroothandel is een groothandel voor zowel particuliere of zakelijke klanten. Zij verkopen clean producten. Daarnaast delen zij ook kennis over voedingsstijl, recepten en kookdemonstraties op beurzen. Wij zijn fan, want het zijn precies de producten die wij graag gebruiken. Al eerder maakten we deze vegan kaasstengels, brandnetel pasta aglio e olio en kokoscakejes met producten van de Natuurgroothandel. 

Comments

comments

Categorie: Bijgerechten, Diner, Recepten, Vegan

« Kokoscurry met spinazie en bimi
Vegan Mango Lassi »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress