Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Salade met venkel, komijnekaas & pijnboompitjes

Salade met venkel, komijnekaas & pijnboompitjes

17 april 2018 by Robin en Naomi Reageer

salade met venkelSalades! Ik ben er dol op, vooral nu de zomer er weer aankomt maak ik steeds vaker een salade.  Een salade maak je snel, is makkelijk, gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Naast salades ben ik ook gek op kaas, daarom in dit recept een win-win door kaas te combineren met sla en veel groenten. Ik gebruik in dit recept komijnekaas, één van mijn favoriete kaassoorten. Wisten jullie dat komijnezaadjes heel veel gezonde voedingsstoffen bevat, waaronder ijzer? Eeuwenlang is komijn al bekend, naast het graf van Toet-ankh-Amon stond zelfs een fles komijnolie. De zachte romige structuur van kaas aangevuld met de nootachtige smaak van het komijnzaad zorgt voor een heerlijke smaaksensatie. De frisse groente venkel, met een lichte smaak van anijs combineert perfect met deze kaas. Deze salade met venkel en komijnekaas wil je écht direct maken!

Inhoud

  • 1 NODIG (voor 2 personen):
    • 1.1 Voor de dressing:
  • 2 HOE:
    • 2.1 Comments

NODIG (voor 2 personen):

  • 1 venkel
  • 80 gram eikenbladslamelange
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 12 blokjes komijnekaas van Stompetoren

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 1/2 eetlepel appel-azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper/zout

HOE:

  • Snijd de groene stelen, eventuele bruine delen en een reepje van de onderkant van de venkel af.  Spoel de venkelknol af en snijd deze doormidden. Verwijder vervolgens het harde gedeelte aan de onderkant van de knol. Snijd de venkel overdwars in plakjes.
  • Roerbak of wok de venkel op hoog vuur in een beetje olijfolie. Draai na vijf minuten het vuur laag. Laat dit op laag vuur nog enkele minuten bakken tot de groente beetgaar is.
  • Snijd de komijnekaas in blokjes van 1 bij 1 cm.
  • Rooster de pijnboompitjes in een (droge) koekenpan op laag vuur.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1/2 eetlepel appel-azijn en 1 eetlepel citroensap met elkaar te mengen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over twee borden en maak het bord met de gegrilde venkel, de pijnboompitjes, blokjes komijnekaas, zongedroogde tomaatjes en de dressing.

Een salade is snel, makkelijk, fris én gezond. Op deze pagina delen we lekkere salade recepten die binnen een mum van tijd klaar zijn.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Salades, Vega

« Cocos-choco energyballs
3x uit eten in Haarlem »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress