Het boek de van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon bevat naast een uitgebreide uitleg over reinigende superfoods, ook heerlijke recepten. Natuurlijk was ik razend benieuwd naar de recepten en heb ik heb meteen de romige bloemkoolsoep uitgeprobeerd. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op soep. Het is naast gezond ook lekker makkelijk en in een handomdraai klaar. In het boek staan vijf heerlijke soepen die je in de blender of met een staafmixer kunt klaarmaken. Deze soepen zitten vol met mineralen en vitaminen. Je kunt de soep natuurlijk opleuken met kruiden, zaden of kiemen.
Inhoud
Stomen van groenten
Voor deze romige bloemkoolsoep heb ik gebruik gemaakt van gestoomde bloemkool. Het voordeel van het stomen van groenten is dat het veel gezonder is, omdat de vitaminen veel beter bewaard blijven, maar daarnaast blijft ook de smaak veel beter behouden. Ik vind gestoomde groenten persoonlijk veel lekkerder dan gekookte groenten, omdat de groenten hun bite behouden. Daarnaast is het stomen van groenten ook a piece of cake: klein laagje water in de pan aan de kook brengen, stoommandje met groenten erin en met de deksel op de pan stomen de groenten in een mum van tijd gaar. Je vindt al een stoommandje tussen de €10,00 en €15,00 dus waar wacht je op?
Romige bloemkoolsoep
NODIG (voor 2 kommen soep):
- 300 gram gestoomde bloemkool
- 250 milliliter gekookt water
- 1 bouillonblokje
- Eventueel 1 eetlepel bieslook
- Snufje gemalen peper
- Snufje gemalen nootmuskaat
HOE:
- Stoom de bloemkool gaar.
- Breng de 250 milliliter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
- Blend of pureer vervolgens de bloemkool en het water tot een romige soep. Maak op smaak met peper.
- Garneer je soep met wat bieslook en een snufje gemalen nootmuskaat.
- Je kunt de soep opvullen met wat quinoa, hennepzaadjes of andere lekkernijen.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs, Robin
Geef een reactie