Deze rode paprikasoep met tijm is van Jamie Oliver. Jamie Oliver is een kok waar ik heel graag recepten van maak. Eigenlijk staat hij een beetje waar wij met Eat Live Travel ook voor staan: makkelijke recepten met verse producten die niet veel tijd in beslag nemen bij het bereiden ervan. Wij zijn echt helemaal fan van zijn boeken. Zo vond ik ook deze rode paprikasoep met tijm. Het fijne aan soep is dat je er in een keer een grote hoeveelheid van kan bereiden. Vaak vries ik het dan in kleine porties in die ik alleen nog hoef te ontdooien voor de lunch. Ideaal.
Paprika
Paprika bevat bijzonder veel vitamine C en hoge gehaltes aan vitamine E, met name in de rode, gele en oranje paprika. Ook bevatten paprika’s andere belangrijke voedingsstoffen als vitamine B, foliumzuur en vezels. Een paprika weegt gemiddeld 200 gram wat al bijna gelijk staat aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Kortom, het kan geen kwaad om een paprikasoepje te maken!
NODIG Rode paprikasoep met tijm (voor 4 personen):
- 4 rode paprika’s
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- blaadjes van 4 takjes tijm
- 1 eetlepel olijfolie
HOE:
- Verhit een eetlepel olijfolie in de soeppan. Snipper de ui en fruit deze samen met de chilipoeder in ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Pers een teentje knoflook uit en rits de blaadjes tijm van het takjes en bak even mee.
- Was de paprika en snijd in stukjes. Voeg toe aan de soeppan. Sluit de pan af met de deksel en laat 10 minuten op zacht vuur ‘zweten’.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op laagvuur doorkoken.
- Laat de soep iets afkoelen voor je het pureert.
- Verdeel de soep over de komen en druppel er wat extra vierge olijfolie over en garneer met wat tijm of een blaadje basilicum.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Tessa zegt
Ik ben niet echt heel dol op soep, maar deze soep lijkt mij heel erg lekker!
Robin en Naomi zegt
Hi Tessa, hopelijk kan deze soep je verrassen! 🙂