Deze risotto met rode kool komt uit een kookboek waar ik regelmatig recepten uit maak namelijk De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Een fijn boek waarin je kennis maakt met een hele (lekkere) nieuwe manier van eten. Je eet hierbij veel groenten en fruit, waardoor je een enorme hoeveelheid mineralen, vezels, vitamines en antioxidanten binnenkrijgt. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder honger hebt. Het resulteert in een een slanker en gezonder lichaam, terwijl je toch van lekker eten kunt genieten. Het verrassende aan deze risotto met rode kool is dat het niet de meest voor de hand liggende combinatie is, maar toch een super lekkere smaakcombinatie blijkt te zijn!
Rode kool
Rode kool bevat antocyanen die een antioxiderende en ontstekingsremmende werking hebben. Ook bevat rode kool veel vitamine C, E, K en ijzer, kalium en calcium. Kook rode kool vooral niet te lang zodat de voedingsstoffen en vitamines behouden worden.
NODIG:
- 3/4 rode kool
- 1 rode of witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 courgette
- 200 gram risotto rijst (deze is heel lekker!) of quinoa
- 600 ml kokend water
- 1 dessertlepel bouillon
- sap van 1/2 limoen
- handje koriander
HOE:
- Snipper de ui en fruit in een klein beetje olie. Pers de teentjes knoflook uit wanneer de ui glazig wordt en fruit deze kort mee.
- Was de rode kool en snijd in grove blokken. Snijd de courgette in blokjes.
- Voeg de rijst, rode kool en courgette toe en roer tot alles glimt. Voeg dan de bouillon toe en breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur zonder deksel doorkoken. Roer af en toe om. Houd de rijst in de gaten en voeg zo nodig wat extra water toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg de limoensap en de gehakte koriander toe.
Eet smakelijk!
Liefs Robin
Ben je zelf benieuwd geworden naar De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Je kunt het boek hier bestellen!
Geef een reactie