Naast pasta en pizza kent Italie vele andere heerlijke gerechten zoals risottooooo. De laatste tijd heb ik risotto helemaal uitgevonden. I love it! Ik ben dol op dit heerlijke, vullende comford food. Mijn moeder maakt altijd de traditionele risotto Milanese. Ik maak het zelf vooral met champignons, maar omdat ik veel rode bieten had, besloot ik om een risotto met rode biet te maken. Je kunt de zalm weglaten voor een vegan gerecht. Ook lekker met Parmezaanse kaas.
Zet rode bieten vooral wat vaker op je menu, want ze:
- zijn zijn een bron van A en C: onmisbaar voor een sterk immuunsysteem
- zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels
- bevatten veel ijzier, ontgiften de lever en zuiveren het bloed
- zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur
NODIG (risotto met rode biet voor2 personen):
- 2 bieten
- 100 gram risottorijst
- 1 ui
- 1 knoflook
- 100 gram gerookte zalm
- Verse basilicum
- 350 milliliter groentebouillon
- Olijfolie / peper / zout
* Zelf voeg ik geen wijn toe bij risotto, maar voel je vrij om dit vooral te doen!
HOE:
- Snipper een ui en fruit deze in 5 minuten gaar in een eetlepel olijfolie. Pers een teentje knoflook uit en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de risotto toe en bak deze mee tot hij glazig is. Voeg daarna onder continu doorroeren scheut voor scheut de groentebouillon toe. Voeg meer bouillon toe als het droog kookt. Na ongeveer 18 tot 20 minuten is je risotto gaar.
- Snijd de zalm in reepjes en de bieten in blokjes.
- Voeg de gerookte zalm en bieten toe en verwarm kort mee.
- Snijd ondertussen een handje verse basilicum in stukjes.
- Verdeel de risotto met rode biet over twee borden en garneer met verse basilicum.
Gek op risotto? Probeer dan ook zeker onze Risotto van parelgort met linzen en courgette, Vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika en Risotto met zalm, rucola en champignons.
Liefs,
Robin
Geef een reactie