Het is weer volop rabarberseizoen. Laatst maakte ik al deze heerlijke rabarbermuffins maar nu besloot ik om zelf rabarbermousse te maken en deze te verwerken in een rabarber havermoutje ontbijtje! De smaak van rabarber is vrij zuur, je kunt daarom de rabarbermousse zo zoet maken als je zelf wilt en er wat (kokosbloesem)suiker of honing aan toe voegen. Ik zelf, hou wel van zuur dus maak de rabarbermousse niet zo heel zoet. Door de mousse door mijn havermout ontbijtje toe te voegen, wordt de zure smaak ook al minder. Op deze manier krijg je gelijk al weer een portie groenten binnen, want rabarber is, zoals veel mensen denken, geen fruit maar groenten!
Inhoud
NODIG (voor 1 persoon):
- 30 gram speltmeel
- 50 gram havermout
- 4 eetlepels rabarbermousse
- 100 mililiter rijstmelk (of ander melksoort)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 banaan
- evt kokosbloesemsuiker of honing
HOE:
Voor de rabarbermousse:
- Verwijder de onderste harde stukken den resten blad aan de bovenkant van de rabarber.
- Spoel de stelen af on der kraan en snijd ze in kleine stukken.
- Kook de rabarber in 2 eetlepels water.
- Het is gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen.
- Reken op een kooktijd van ongeveer 8-10 minuten.
- Voeg er eventueel (kokosbloesem)suiker of honing aan toe om het wat zoeter te maken.
Voor het rabarber havermoutje:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de speltmeel en havermout in klein rond ovenschaaltje en meng met de rijstmelk en de kaneel.
- Snijd een halve banaan in plakjes en spatel deze door het mengsel.
- Spatel de 4 eetlepels rabarbermousse ook door het mengsel.
- Snijd de andere banaan ook in plakjes en leg deze bovenop het mengsel.
- Garneer met nog wat havervlokken op het mengsel.
- Zet je rabarber havermoutje in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie