Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Quinotto met groene asperges

Quinotto met groene asperges

8 november 2018 by Robin en Naomi Reageer

Deze heerlijke frisse en lichte quinotto met groene asperges is snel, makkelijk, lekker en gezond!

Inhoud

    • 0.1 Groene asperges
  • 1 NODIG (4 personen):
  • 2 HOE:
    • 2.1 Comments

Groene asperges

Een asperge is een bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels en de meest opvallende eigenschap is dat ze ontzettend kankerwerend zijn. Daarnaast zijn ze onder andere bloedzuiverend, helpen tegen constipatie en wanneer je ze in combinatie eet met vitamine-C-rijke-vruchten hebben ze een erg vetverbrandende functie. Groene asperges zijn niet alleen krachtiger en kruidiger van smaak dan witte asperges, ze zijn ook rijker aan vitamines. Ook hoef je ze nauwelijks te schillen. Wij combineren ze met een risotto van quinoa: quinotto!

NODIG (4 personen):

  • 300 gram quinoa
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram groene asperges
  • 400 milliliterbouillon
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

HOE:

  • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
  • Kook de quinoa met een bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Voeg daarna de quinoa bij de ui en knoflook met nog wat water.
  • Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto. Meng tot slot de Parmezaanse kaas door de risotto.
  • Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie.
  • Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de risotto met de groene asperges en wat parmezaansnippers.

Liefs,

Robin en Naomi

Meer risotto? Probeer dan ook onze Vegan risotto met doperwten en gegrilde paprika, Risotto met zalm, rucola en champignons of Risotto met rode kool en courgette.

Bron: uit het voedselzandloperkookboek, gemaakt door Pauline

[bol_product_links block_id=”bol_5b7b1d08cc3cc_selected-products” products=”9200000016778638″ name=”voedsel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega Tags: asperge, diner, knoflook, parmezaan, quinoa, risotto, ui, vegetarisch, witte wijn

« Wok met zeekraal en zalm en zalmtartaar-burger-taartje met spiegelei
4x koffie hotspots in Zwolle »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress