Pompoen doet je misschien aan de herfst denken, en zeker nu staat het heel veel op ons menu. Naast pompoensoep kun je er nog veel meer mee, zoals dit recept voor quinoa met pompoenmousse en munt die ik op Vegadutchie vond! Een heerlijk veganistisch recept.
Pompoen
Pompoen bevat een hoop vitamines zoals B1, C en D, mineralen zoals kalium, ijzer en zink en zit vol vezels en antioxidanten. De meeste pompoenen zijn oranje en bevatten net als wortels caroteen, wat goed is voor je huid en ogen. Ook helpen pompoenpitten tegen kwaaltjes in je darmen. Wij zijn dol op deze vrucht die familie is van de meloen en komkommer en je op veel verschillende manieren kunt bereiden.
NODIG (2 personen):
- 1 kopje quinoa
- 1,5 kopje water
- 1 middelgrote pompoen (in blokjes, evt. met schil) (Wij gebruikten de kant en klare pompoenblokjes van AH)
- 2 middelgrote uien in blokjes of ringen
- 3 eetlepels (extra vierge) olijfolie
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 10 blaadjes verse munt of gedroogde snippers
- Peper en zout
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen en ui en verdeel ze over een ingevette ovenschaal.
- Meng vervolgens de olijfolie, kaneel, paprikapoeder, peper en zout door elkaar heen en giet dit over de pompoen en uien. Rooster deze vervolgens in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar. Na 15 minuten even omhusselen.
- Was de quinoa grondig (en vermijd een zeepsmaak) en kook de quinoa gaar volgens de verpakking.
- Wanneer de uien en pompoen geroosterd zijn, kun je de helft in de blender gieten met wat olijfolie en peper en zout. Als je geen blender hebt, kan het ook makkelijk met een staafmixer. Blend of pureer tot er een gladde saus ontstaat.
- Schep de quinoa op de borden en verdeel de pompoenmousse erop. Verdeel ook de overige pompoen en ui over de borden en garneer rijkelijk met munt!
Eet smakelijk!
Liefs, Robin
Geef een reactie