Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel

Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel

18 oktober 2017 by Robin en Naomi 1 Reactie

Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappelHet maken van vers quichedeeg is niet de snelste klus. In dit recept maken we gebruik van het kant-en-klare quichedeeg van  Tante Fanny voor deze quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Kant en klaar deeg zonder smaakversterkers, harde vetten en kleurstoffen. Handig als je niet zoveel tijd hebt! In dit recept voor quiche met pompoen hebben we ook gekozen voor pastinaak, zoete aardappel en salie. Zo lekker, dit moet je een keer maken!

Inhoud

  • 1 Quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
    • 1.1 NODIG (voor 1 quiche):
    • 1.2 HOE:
    • 1.3 Comments

Quiche- en taartdeeg van Tante Fanny

Het deeg van Tante Fanny wordt bereid met goede ingrediënten zonder smaakversterkers, harde vetten en kleurstoffen. Wat handig is, is dat de verse degen zijn opgerold in bakpapier en makkelijk kunnen worden uitgerold. Het quiche- en taartdeeg heeft een ronde vorm, ideaal om in een bakblik te gebruiken dus. Daarnaast is het deeg:

  • Lactosevrij
  • Zonder kleurstoffen
  • Zonder conserveringsmiddelen
  • Zonder smaakversterkers
  • Vrij van geharde vetten
  • Geschikt voor vegetariërs
  • Vegan!

NODIG (voor 1 quiche):

  • 1 pak quiche en taartdeeg van tante Fanny
  • 400 gram pompoen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 2 takje salie
  • 150 ml crème fraîche
  • 4 eieren
  • 150 gram feta of witte kaas
  • peper/zout/cayennepeper

HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.Wij maakten gebruik van voorgesneden pompoen en pastinaak om tijd te besparen, je kunt natuurlijk ook zelf de pompoen en pastinaak schillen en snijden.
  • Kook de pastinaak, de zoete aardappel- en de pompoenblokjes circa 10 minuten in ruimkokend water en een snuf zout.
  • Maak ondertussen de quichevulling door de eieren en crème fraîche met elkaar te mengen. Maak op smaak met de chayennepeper, peper en zout. Was de takjes salie en snijdt de blaadjes fijn. Meng deze vervolgens ook door de quichevulling.
  • Giet de pastinaak, zoete aardappel en pompoen af en meng deze door het crème fraîche mengsel. Giet het vervolgens in de bakvorm.
  • Verkruimel de witte kaas boven de bakvorm en bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar tot de bovenkant goudbruin en gaar is.

Liefs, Robin

Dit is een gesponsord artikel

Comments

comments

Categorie: Diner, Recepten, Vega Tags: pastinaak, pompoen, Quiche, vegetarisch recept, vegetarische quiche, vegetarsich, zoete aardappel

« Hotspot: Staring at Jacob X Ku West
Gekarameliseerde pompoen uit de oven »

Trackbacks

  1. Winter quiche  – Recepten schreef:
    27 december 2017 om 09:24

    […] https://www.eatlivetravel.nl/recepten/quiche-pompoen-pastinaak-en-zoete-aardappel/ […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress