Van iedere groente kun je wel soep maken, en dus ook van prei. Heb je zin in een uitgebreidere lunch of een snelle avondmaaltijd? Probeer dan eens deze romige preisoep met vegan knapperige bacon gemaakt van champignons. Deze preisoep is klaar binnen 30 minuten en is ook nog eens low-budget!
NODIG (voor de preisoep):
- 2 grote preien
- 500 gram aardappel
- 1 liter groentebouillon
Nodig (voor de champignon-bacon):
- 4 grote kastanjechampignons
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
HOE:
- Schil de aardappels en snijd in blokjes. Was de preien en snijd in ringen. Je kunt zowel het witte gedeelte als het groene gebruiken. Haal lelijk blad weg.
- Maak 1 liter groentebouillon in een soeppan en voeg de aardappels en prei toe. Kook in 20 minuten zachtjes gaar.
- Borstel de kastanjechampignons en snijd in kleine blokjes (zoals spekjes).
- Verwarm een koekenpan (olie is niet perse nodig) en bak de champignonblokjes krokant. Voeg vervolgens het gerookte paprikapoeder toe en hussel goed door.
- Pureer de preisoep met een staafmixer en voeg water toe als de soep te dik is.
- Serveer de preisoep met een scheut pompoenpit- /olijfolie, de champignonbacon en wat zaden en pitten.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Warme groet, Robin
Geef een reactie