Deze verwarmende pompoenspread met linzen en speculaas geeft je helemaal de herfst-vibes door de speculaaskruiden. Wij maken steeds vaker zelfgemaakte spreads. Het is makkelijk, smaakvol en super gezond. Deze spread bevat pompoen en linzen (voor eiwitten) en zit boordevol smaak door de sesamolie, sinaasappel en speculaaskruiden. Heerlijk als beleg tijdens de lunch of op de borrelplank als dip!
NODIG:
- 125 gram pompoenblokjes
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 2 takjes verse koriander
- 1 biologische sinaasappel (voor 1 theelepel sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap)
- 4 eetlepels linzen gekookt
- peper/zout naar smaak
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rooster de pompoenblokjes in de oven voor 30 minuten op 200 graden met een snuf speculaaskruiden, wat zout en olijfolie.
- Laat de pompoenblokjes afkoelen nadat je ze uit de oven gehaald hebt.
- Was de koriander en snijd fijn. Boen de sinaasappel en rasp de schil, pers een halve sinaasappel uit voor het sap.
- Prak de pompoenblokjes en de linzen fijn met de twee eetlepels sinaasappelsap en de sesamolie. Meng vervolgens de sinaasappelrasp, de fijngesneden koriander, de speculaaskruiden en peper en zout naar smaak door de spread.
- Serveer de pompoen-linzenspread met wat zaden en pitten en wat verse koriander. Ook heerlijk om te dippen!
Warme groet,
Robin
Op zoek naar meer huisgemaakte dips? Probeer dan onze Geroosterde paprika cashew dip met feta en Aubergine dip.
Geef een reactie