Minimaal één keer per week maak ik soep. Makkelijk vind ik het. Je krijgt snel je portie groenten binnen en je kunt vaak meerdere keren van eten. Door de kokosmelk krijgt de pompoensoep niet alleen een exotisch tintje, maar is daarnaast ook extra romig. Deze pompoensoep met kokosmelk is heerlijk verwarmend op een koude winterdag en daarnaast staat het ook nog eens snel op tafel!
NODIG:
- 450 gram pompoenblokjes
- 400 milliliter kokosmelk
- 200 milliliter water
- 2 uien
- 2 bouillonblokjes
- 5 cm gember
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Zout / Peper / Olijfolie
HOE:
- Snipper de uien en fruit deze in een scheutje olie. Rasp vervolgens de gember en fruit deze kort mee. Bak ook de kerrie en kurkuma kort mee.
- Voeg de pompoenblokjes, kokosmelk, het water en de bouillonblokjes toe. Kook dit ongeveer 25 minuten.
- Blend of pureer de pompoensoep met kokosmelk tot een gladde, romige soep en maak op smaak met cayennepeper en eventueel wat extra peper en zout.
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Geef een reactie