Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst

Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst

19 december 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Gevulde pompoen uit de ovenBen je op zoek naar een leuk vegan kerstrecept en wat er ook nog eens feestelijk uitziet dan hebben wij weer een topper voor je vandaag: gevulde pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst. Hoe kerst-achtig wil je het hebben!? De inspiratie voor dit recept komt van Jamie Oliver.

‘Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon meesterlijk uit.’

Aldus, Jamie Oliver! Wij hebben er onze eigen draai aan gegeven en er wat pompoenpitjes en granaatappelpitjes aan toegevoegd, voor een nóg feestelijkere uitstraling.

NODIG (voor 2 halve pompoenen):

  • 1 biologische flespompoen
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos verse salie (15 gram)
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 handje pompoenpitten
  • 1 handje granaatappelpitten
  • olijfolie / peper / zout

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4. Was de pompoen, snijd hem voorzichtig in de lengte doormidden, haal er de pitjes uit en houd deze apart. Hol de pompoenhelften uit om ruimte voor de vulling te maken.
  • Hak het uitgelepelde vruchtvlees en de pitten fijn en zet ze met 2 eetlepels olie in een koekenpan op matig vuur.
  • Pel en hak de ui en knoflook, doe ze bij de pan en blijf regelmatig roeren.
  • Hak de salieblaadjes fijn en voeg toe aan het mengsel. Bak even mee.
  • Roer het mengsel vervolgens met de rijst, gedroogde cranberry’s, kaneel, een snuf zeezout en zwarte peper en een scheutje rode wijn door het pompoenmengsel. Blijf 10 minuten af en toe roeren, of tot alles zacht is.
  • Schep de vulling in de uitgeholde pompoenen. Wrijf de schil van de pompoen in met olie en een snufje peper en zout.  Leg de pompoen in het midden van een dubbele laag aluminiumfolie, pak hem strak in en leg hem 2 uur in de oven of tot hij zacht en gaar is.
  • Garneer de pompoen met wat granaatappelpitjes en geroosterde pompoenpitten.
  • Zet de pompoen wanneer hij klaar is op tafel, haal het folie eraf en snijd hem eventueel in plakken.

Tip: Serveer de pompoen met zelfgemaakte cranberrycompote en hässelback zoete aardappels. Zo is jouw hoofdgerecht voor de kerst compleet!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Diner, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Vegan Tagged With: cranberry, flespompoen, gevulde pompoen, gezonde recepten, jamie oliver, kerst, kerstrecepten, pompoen

« Knolselderijsoep met tijm
Vegan nootvrije speculaas cheesecakejes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress