Het is herfst! En bij herfst denk ik aan pompoen. Deze keer geen standaard pompoen recept, maar een spannende pompoen crumble met kaki en speculaas (om in de herfstsferen te blijven!). De traditionele appel crumble dus in een nieuw herfst jasje, met fris en zoet kaki fruit. Deze pompoen crumble steelt de show als dessert, maar kun je ook gerust eten als healthy tussendoortje of gezond ontbijtje!
NODIG:
- 125 gram pompoen (voorgesneden)
- 1 kaki
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 1 theelepel vanille essence
- 1 theelepel speculaaskruiden
- himalayazout
Crumble:
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 25 gr havermout
- 50 gr havermeel
- 40 gr plantaardige boter
- 1 theelepel sinaasappelrasp
Benodigdheden
- 4 kleine ramekins (9 cm)
HOE:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de blokjes pompoen met een theelepel speculaaskruiden en een snufje (himalaya)zout en rooster de pompoen voor 30 min. in de oven.
- Maak ondertussen de crumble en kneed de havermout, het havermeel, de boter en de suiker tot een kruimelig deeg.
- Rasp een halve sinaasappel en pers de helft van de sinaasappel uit. Voeg 1 theelepel sinaasappel rasp aan het crumble deeg toe.
- Snijd de kaki in stukjes en meng met 1 theelepel vanille essence en 1 eetlepel sinaasappelsap.
- Voeg ook de pompoen toe aan de kaki en meng alles goed door elkaar.
- Doe dit in ovenvaste schaaltjes (wij gebruiken 4 kleine ramekins) en verdeel het deeg over de schaaltjes.
- Zet de crumble 25 min. in de oven.
- Garneer met de crumble met wat sinaasappelrasp!
Enjoy!
Nog meer (vegan) toetjes?
Wij hebben dit heerlijke vegan toetjes boek ontdekt. Met 70 vegan health-food taarten, snacks, chocola en andere lekkernijen. De lievelingstoetjes van 7 bekende health-food chefs, verzameld in één boek. Ook zijn de toetjes glutenvrij en lactose-vrij. Je kunt het boek nu kopen met 50% korting! 🙂
Klik op onderstaande afbeelding om het boek te bestellen!
Ben jij dol op speculaas en sinaasappel. Probeer dan ook eens onze Speculaas haverkoekjes met sinaasappel en kardemom
Liefs,
Naomi
Geef een reactie