Elke dag een andere soep. In deze Pastinaak-bloemkoolsoep gebruiken we witte groenten, namelijk bloemkool en pastinaak. In bloemkool zit ontzettend veel vitamine K, kalium en eiwit, goed voor de botten! Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine C.
NODIG (1 pan soep):
- 2 pastinaken
- 200 gram bloemkool
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 duim gember
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel laos
- 1 1/2 eetlepel appelciderazijn
- 1 Bouillonblokje
- Peper / zout / (olijf)olie
HOE:
- Verwarm in een soeppan een eetlepel olijfolie. Snipper de uien. Bak de uien op zacht vuur goudbruin.
- Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd ook de bloemkool in stukken en was beide groenten goed af.
- Wanneer de uien goudbruin zijn, voeg dan de geraspte duim gember en geperste knoflookteentjes en de kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan ook de groenten in de pan en roer goed door zodat deze bedekt zijn met de kruiden. Voeg dan kokend water en het bouillonblokje toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer de Pastinaak-bloemkoolsoep vervolgens glad. Wil je een dunnere soep, voeg dan nog wat water toe. Maak op smaak met appelciderazijn, peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met bijvoorbeeld geroosterde pitten of verse kruiden.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs, Robin
Geef een reactie