
Elke dag een andere soep. In deze Pastinaak-bloemkoolsoep gebruiken we witte groenten, namelijk bloemkool en pastinaak. In bloemkool zit ontzettend veel vitamine K, kalium en eiwit, goed voor de botten! Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine C.
NODIG (1 pan soep):
- 2 pastinaken
- 200 gram bloemkool
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 duim gember
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel laos
- 1 1/2 eetlepel appelciderazijn
- 1 Bouillonblokje
- Peper / zout / (olijf)olie
HOE:
- Verwarm in een soeppan een eetlepel olijfolie. Snipper de uien. Bak de uien op zacht vuur goudbruin.
- Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd ook de bloemkool in stukken en was beide groenten goed af.
- Wanneer de uien goudbruin zijn, voeg dan de geraspte duim gember en geperste knoflookteentjes en de kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg dan ook de groenten in de pan en roer goed door zodat deze bedekt zijn met de kruiden. Voeg dan kokend water en het bouillonblokje toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer de Pastinaak-bloemkoolsoep vervolgens glad. Wil je een dunnere soep, voeg dan nog wat water toe. Maak op smaak met appelciderazijn, peper en zout.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met bijvoorbeeld geroosterde pitten of verse kruiden.
Liefs, Robin
Gek op soep? Bekijk dan al onze soepjes!
Geef een reactie