Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Pastinaak-bloemkoolsoep

Pastinaak-bloemkoolsoep

10 april 2020 by Robin en Naomi Leave a Comment

Elke dag een andere soep. In deze Pastinaak-bloemkoolsoep gebruiken we witte groenten, namelijk bloemkool en pastinaak. In bloemkool zit ontzettend veel vitamine K, kalium en eiwit, goed voor de botten! Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine C.

NODIG (1 pan soep):

  • 2 pastinaken
  • 200 gram bloemkool
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 1/2 eetlepel appelciderazijn
  • 1 Bouillonblokje
  • Peper / zout / (olijf)olie

HOE:

  • Verwarm in een soeppan een eetlepel olijfolie. Snipper de uien. Bak de uien op zacht vuur goudbruin.
  • Schil ondertussen de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd ook de bloemkool in stukken en was beide groenten goed af.
  • Wanneer de uien goudbruin zijn, voeg dan de geraspte duim gember en geperste knoflookteentjes en de kruiden toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg dan ook de groenten in de pan en roer goed door zodat deze bedekt zijn met de kruiden. Voeg dan kokend water en het bouillonblokje toe tot alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten of tot de groenten zacht zijn doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak zout en peper toe. Pureer de Pastinaak-bloemkoolsoep vervolgens glad. Wil je een dunnere soep, voeg dan nog wat water toe. Maak op smaak met appelciderazijn, peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met bijvoorbeeld geroosterde pitten of verse kruiden.

Liefs, Robin

Gek op soep? Bekijk dan al onze soepjes!

Comments

comments

Filed Under: Recepten, Soep

« 10x paasbrunch recepten
Kokosmakronen van maar 3 ingrediënten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress