Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Pasta met geroosterde aubergine en parmezaan

Pasta met geroosterde aubergine en parmezaan

30 september 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Pasta met geroosterde aubergine en parmezaan
In de Foodybox die wij ontvingen van de Kroon op het Werk zaten twee prachtige Graffiti aubergines. De Graffiti aubergine wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen zijn bijzondere gestreepte uiterlijk maakt hem bijzonder maak ook het mooie witte vruchtvlees, met een fijne zachte structuur. Daarnaast neemt hij minder olie op dan de standaard aubergine. Dit maakt dat hij perfect is voor allerlei toepassingen, van het grillen tot een ingrediënt voor een dip. Bij de Foodybox zaten ook twee heerlijke kruidenmixen, die uit alleen maar pure ingrediënten bestaan, zonder toegevoegd zout. Op de website van Purple Ride kun je meer lezen over deze Melanza. Voor dit recept gebruiken wij de Baba Ganoush kruidenmix, een auberginedip die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Je kunt deze mix niet alleen als dip gebruiken maar ook verwerken in een recept! Deze pasta met geroosterde aubergine is heerlijk, vooral met lots of parmezan!

NODIG: (voor 2 personen)

  • 2 Graffiti aubergines
  • 1 verpakking Melanza Baba Ganoush
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 gram volkoren (penne) pasta
  • 3 theelepels tijmblaadjes
  • stukje Parmezaanse kaas (100 gram)
  • zout en peper
  • pijnboompitjes

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in stukjes.
  • Meng in de ovenschaal de olie met de baba ganoushkruiden, de fijngehakte knoflook, tijmblaadjes en naar smaak met zout en peper en schep de stukjes aubergine erdoor.
  • Zet de schaal in de oven en rooster het aubergine mengsel in 25 minuten gaar.
  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en doe terug in de pan.
  • Schep het aubergine-mengsel en een beetje van het kookvocht door de penne dat de pasta niet meer plakt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en schaaf de Parmezaanse kaas erboven en garneer met pijnboompitten en een takje tijm.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Filed Under: Diner, Recepten, Vega Tagged With: aubergine, baba ganoush, makkelijk, parmezaan, pasta, vegetarisch

« Gezonde soep: Gadogado soep met quinoa
Kikkererwtenpasta met venkelpesto »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress