In de Foodybox die wij ontvingen van de Kroon op het Werk zaten twee prachtige Graffiti aubergines. De Graffiti aubergine wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen zijn bijzondere gestreepte uiterlijk maakt hem bijzonder maak ook het mooie witte vruchtvlees, met een fijne zachte structuur. Daarnaast neemt hij minder olie op dan de standaard aubergine. Dit maakt dat hij perfect is voor allerlei toepassingen, van het grillen tot een ingrediënt voor een dip. Bij de Foodybox zaten ook twee heerlijke kruidenmixen, die uit alleen maar pure ingrediënten bestaan, zonder toegevoegd zout. Op de website van Purple Ride kun je meer lezen over deze Melanza. Voor dit recept gebruiken wij de Baba Ganoush kruidenmix, een auberginedip die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten. Je kunt deze mix niet alleen als dip gebruiken maar ook verwerken in een recept! Deze pasta met geroosterde aubergine is heerlijk, vooral met lots of parmezan!
NODIG: (voor 2 personen)
- 2 Graffiti aubergines
- 1 verpakking Melanza Baba Ganoush
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 150 gram volkoren (penne) pasta
- 3 theelepels tijmblaadjes
- stukje Parmezaanse kaas (100 gram)
- zout en peper
- pijnboompitjes
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in stukjes.
- Meng in de ovenschaal de olie met de baba ganoushkruiden, de fijngehakte knoflook, tijmblaadjes en naar smaak met zout en peper en schep de stukjes aubergine erdoor.
- Zet de schaal in de oven en rooster het aubergine mengsel in 25 minuten gaar.
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de penne af en doe terug in de pan.
- Schep het aubergine-mengsel en een beetje van het kookvocht door de penne dat de pasta niet meer plakt. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren.
- Verdeel de pasta over 2 borden en schaaf de Parmezaanse kaas erboven en garneer met pijnboompitten en een takje tijm.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie