Ontbijten doen wij heel graag en we vinden het al helemaal leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Het is goed om verschillende ontbijtjes te eten. Zo genieten wij van havermout, maar het is voor de afwisseling ook een fijn ontbijt met parelgort. Wij gingen aan de slag en creëerden deze lekkere romige parelgort met peer en kardemom. Zo kun je genieten van een smakelijk ontbijt met peer.
Inhoud
Wat is parelgort?
Parelgort is met zijn ronde korrel de gepelde en geslepen telg van de gerstfamilie. Gerst is een graansoort. Bij parelgort is de zemel er als het ware van afgeslepen en daarom krijgt het zo’n mooie ronde vorm. Parelgort is heel gezond. Parelgort heeft een zeer lage glycemische index, dus voorkomt schommelingen in je bloedsuiker en je voelt je lang verzadigd! Je kunt veel verschillende dingen maken van parelgort, bijvoorbeeld risotto of een lekkere salade. Of je gebruikt het als rijstvervanger. De smaak is vrij neutraal, je moet het zelf lekker maken!
NODIG (voor 2-3 personen) voor deze parelgort met peer en kardemom:
- 200 gram parelgort
- 400 ml (plantaardige)melk
- 2 peren
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
HOE:
- Doe de rijstmelk en de parelgort in de pan samen met het kardemompoeder, kruidnagelpoeder, het merg van het vanillestokje en het kaneelstokje en breng al zachtjes roerend aan de kook.
- Laat de parelgort in ongeveer 25 minuten zacht kokend de melk opnemen.
- Snijd één peer in stukjes en voeg na 10 minuten toe en laat deze meekoken. Schil en snijd de andere peer in plakjes.
- Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de plakjes peer kort aan. Bestrooi ze tijdens het bakken met ongeveer 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- Verdeel de romige parelgort over twee kommen of borden, verdeel de plakjes gekarameliseerde peer erover heen en bestrooi met wat kokosbloesemsuiker.
Geniet van dit heerlijke ontbijtje met peer en kardemom! Ontbijt is by far ons favoriete eetmoment van de dag. Ontbijtliefhebbers: jullie kunnen hier je hart ophalen met recepten die je inspireren om ‘s morgens voor op te staan!
Liefs,
Robin
Geef een reactie