Een leuke en lekkere afwisseling op je havermoutontbijtje? Probeer eens gebakken havermout met rood fruit uit de oven. Deze gebakken havermout met rood fruit uit de oven kun je oppimpen met toppings die jij wil. Cacao, kaneel, noten, honing, appel, bosbessen of frambozen? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij kozen voor kaneel met bosbessen en frambozen. Ben je een zoetekauw? Voeg dan wat honing of agavesiroop toe!
NODIG:
- 100 gram havermout
- 60 ml havermelk
- 1 ei
- 100 gram frambozen
- 100 gram blauwe bessen
- snuf kaneel
HOE:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Giet wat kokend water over de havermout en laat het ongeveer 5 minuten staan tot al het water is opgenomen.
- Vet een ovenschaal in met wat boter of kokosolie en meng de havermout, de havermelk, het ei en de kaneel door elkaar.
- Meng voorzichtig de frambozen en bosbessen door het mengsel heen.
- Bak het in ongeveer 30 minuten gaar tot de bovenkant een beetje goudbruin is gekleurd.
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin
Net zoals wij gek op havermout? Probeer dan zeker onze Rabarber muffins met vanille, Appelcrumble of Courgettecake.
Geef een reactie