Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Applecrumble uit de oven

Applecrumble uit de oven

6 november 2017 by Robin en Naomi Reageer

ApplecrumbleIk ben dol op verse appeltaart. Het liefst net uit de oven en nog een beetje warm. Appeltaart wordt nóg lekkerder als je weet dat het ook gezond is! Dit is de gezonde variant op een appel-kruimeltaart. Deze heerlijke appelcrumble is een gezonde traktatie zonder toegevoegde suikers, maar wel lekker zoet. Onder de krokante kruimellaag vind je een gekarameliseerde kaneel-gember-appeltjes met rozijnen. Het is een heerlijk en makkelijk te maken taartje van frisse appels. Ik maakte het met speltbloem, maar je kunt ook gewone bloem gebruiken. En als dit taartje uit de oven komt ruikt het geweldig! Dol op applecrumble? Maak dan ook eens onze appel-havermoutcrumble. 

Inhoud

    • 0.1 NODIG (voor twee taartjes):
    • 0.2 HOE:
  • 1 Nog meer (vegan) toetjes?
    • 1.1 Comments

NODIG (voor twee taartjes):

  • 350 gram zoete appels
  • 2 handjes krenten
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 160 gram speltbloem
  • 80 gram kokosolie
  • sap van een halve citroen
  • Optioneel noten

HOE:

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Je kunt de appel ook goed wassen en de appel met schil en al gebruiken. Dat is nóg gezonder. Meng de appel met de krenten, de honing,  de kaneel en gember door elkaar. Verdeel het over de twee ovenschaaltjes of een kleine ovenschaal.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg het speltbloem en het sap van een citroen bij de kokosolie en kneed er een kruimelig deeg van. Voeg een snuf zout, kaneel en gemberpoeder toe en kneed nogmaals goed door elkaar. Je kunt er evt. nog een beetje honing of stevia doorheen doen om het te zoeten. Tip: voeg wat gehakte noten aan het deeg toe!
  • Verkruimel de crumble over de appelblokjes en verdeel de kokosbloesemsuiker erover.  Bak de appelcrumble in 25 tot 30 minuten af.

Nog meer (vegan) toetjes?

Wij hebben dit heerlijke vegan toetjes boek ontdekt. Met 70 vegan health-food taarten, snacks, chocola en andere lekkernijen. De lievelingstoetjes van 7 bekende health-food chefs, verzameld in één boek. Ook zijn de toetjes glutenvrij en lactose-vrij. Je kunt het boek nu kopen met 50% korting! 🙂
Klik op onderstaande afbeelding om het boek te bestellen!

Liefs,

Robin

Comments

comments

Categorie: Ontbijt, Recepten, Toetjes, Zoete trek Tags: appel, applecrumble, gezonde tussendoortjes, ontbijt, spelt, toetje

« Appeltaart 2.0 door gastblogger Anne Kosters
Anulom Viloma – Afwisselende ademhaling »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress