Al eerder maakten we deze Mexicaanse groenteschotel met avocado. Deze Mexicaanse tortilla pizza is goed geschikt voor vegetariërs want we gebruiken geen vlees maar peulvruchten, namelijk kidneybonen. Peulvruchten bevatten naast eiwitten ook veel vezels en zijn daarom belangrijk voor een goede darmwerking. Wij vinden dat we eigenlijk te weinig peulvruchten eten en proberen de laatste tijd daarom steeds meer recepten te bedenken waar we ze in verwerken. Dit recept staat ook nog eens binnen no-time op tafel!
NODIG (voor 2 personen):
- 400 gram Mexicaanse roerbakmix
- 125 gram kidneybonen
- 4 tortilla wraps
- 15 gram Tex mex enchilada mix (de helft van het zakje)
- paar eetlepels tomatenpuree
- geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de groenten van de Mexicaanse roerbakmix even op middelhoog vuur tot de groenten een beetje geslonken is.
- Voeg de kidneybonen toe aan het groenten mengsel.
- Voeg de helft van het zakje Tex Mex kruiden toe aan het groentenmengsel.
- Besmeer de tortilla’s met een laag tomatensaus en beleg ze vervolgens met het groentenmengsel en tot slot wat geraspte kaas.
- Bak de tortilla pizza’s in de oven voor ongeveer 5-10 minuten. Blijf ze in de gaten houden want ze mogen natuurlijk niet verbranden.
Wil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo? Volg dan deze leuke online cursus pizza bakken met pizza expert Simon Giaccotto gewoon vanuit je huis! Je kunt ook een proefles volgen.
Liefs, Naomi
Geef een reactie