Soep kan ik altijd eten. En met altijd bedoel ik ALTIJD. Elke dag! Niks boven een verse kom zelfgemaakte soep, bijvoorbeeld onze tomaat-vijgensoep of zoete aardappelsoep met harissa. Vandaag heb ik deze maïssoep met hennepzaad van Love2CookLove2Move van Tess gemaakt. Ik was in het begin een beetje huiverig, want nee maïs is niet mijn favoriete groente. Gelukkig was het nergens voor nodig. Jeetje, lekker is dit zeg. En het leukste? Het is binnen een kwartiertje klaar!
NODIG Maïssoep (voor 2 personen):
- Blikje (biologische) maïs (300gr)
- 150 mililiter water
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 1 theelepel sambal oelek
- Verse of gedroogde peterselie
- Hennepzaad
- Olijfolie / peper / zout
HOE:
- Verwarm een scheutje olijf- of kokosolie in een (steel)pan en snipper ondertussen de ui en knoflook fijn.
- Voeg wanneer de olie heet is het uitje toe en fruit deze even aan. Wanneer het uitje bruin is, kun je de knoflook en sambal oelek kort meefruiten. Voeg het water en het bouillonblokje toe tot deze opgelost is en voeg tenslotte ook het uitgelekte blikje maïs toe. Pureer het met een staafmixer of blender.
- Warm de soep op een laag vuurtje op en maak eventueel op smaak met zout en peper (ik heb dit niet gedaan en de soep was prima op smaak).
- Garneer de maïssoep met hennepzaad en peterselie.
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin
Geef een reactie