In deze romige quiche gebruiken we asperges en doperwten voor een frisse twist. De eieren zijn vervangen door silken tofu. Silken tofu of zijden tofu is de zachte variant van tofu. Deze vorm van tofu bevat meer water en heeft een zachtere structuur. Het is daarom belangrijk om goed uit te laten lekken en droog te deppen met een schone handdoek of keukenpapier. Deze vegan quiche met asperges en doperwten is ideaal voor lunch en diner en zowel koud als warm te eten. Ook lekker met een lichte, frisse salade!
NODIG:
- 1 pak tante Fanny vers bladerdeeg 270 gram
- 250 gram champignons
- 100 gram asperges
- 125 gram doperwten uit blik/pot
- 4 eetlepels edelgistvlokken
- 1 theelepel cardamon
- 400 gram silken tofu
- Peper
- Zout
- 100 gram vegan geraspte kaas
BENODIGHEDEN VOOR 1 quiche VAN ONGEVEER 8 STUKKEN:
- Springvorm met een diameter van 26 cm
- Blender/keukenmachine
HOE:
- Verwarm de oven voor op 190 graden celcius
- Snijdt de champignons in kleine stukjes en bak goudbruin in een droge koekenpan.
- Snijdt de asperges in kleine stukjes en bak ook deze even tot het gaar is.
- Laat de silken tofu uitlekken en doe het daarna in de blender samen met de edelgistvolken, peper en zout en cardamon.
- Spoel de doperwten af en roer ze door het tofu mengsel heen.
- Houdt 4 asperges apart voor de garnering, maar roer ook de rest van de asperges en champignons door het mengsel heen.
- Bedek de springvorm met het bladerdeeg en giet het mengsel in de springvorm.
- Strooi de vegan kaas over het mengsel en garneer het met de 4 asperges.
- Zet de quiche voor 40 minuten in de oven.
- Gril de quiche 5 minuten.
- Laat de vegan quiche een beetje afkoelen en snijdt hem dan aan.
Eetsmakelijk!
Liefs, Simone en Robin
Meer recepten van Simone:
- Vegan notenvrije speculaas cheesecakejes
- Vegan notenvrije tiramisu
- Vegan snack balletjes
- Vegan quiche met asperges en doperwten
- Smoothiebowl met pompoen
- Vegan chocolade mousse
- Vegan Peanutbutter Chocolate Mouse
Al eerder maakten we deze vegetarische Quiche met pompoen, pastinaak en zoete aardappel.
Geef een reactie