Deze croissantmuffins met hüttenkäse, rode pesto en spinazie hebben een heerlijke vulling. Een combinatie van van spinazie, rode pesto, hüttenkäse en gegarneerd met wat pijnboompitjes. Een super combinatie voor een hartige croissant en leuk om te serveren bij de brunch!
Hüttenkäse
Hüttenkase is een cottage cheese. Het is een jonge ongerijpte kaas die minder vetten bevat en veel eiwitten. De smaak is fris en daarom kun je hüttenkäse toepassen in allerlei soorten gerechten, zowel zoet als hartig. Dus niet alleen saai op je boterham, maar ook in salades, door een pasta, bij de borrel, of zelfs in een taart of toetje. Kortom, oneindig veel mogelijkheden!
NODIG (voor 6 muffins):
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 eetlepel rode pesto
- 3 eetlepels hüttenkäse
- 2 eetlepels fijngesneden spinazie
- 10 gram pijnboompitten
- Rozemarijn
- Zeezout
- Muffinvorm
Tip: Je kunt het mengsel van pesto en hüttenkäse ook in grotere hoeveelheden maken. Het is namelijk ook heerlijk als ‘saus’ door een pasta.
HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak van het croissant deeg kleine bakjes in een muffinvorm. Vouw het deeg dus in een vormpje als een soort bakje.
- Bestrooi de randen van het deeg met zeezout en rozemarijn.
- Doe de croissant muffins in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Meng de rode pesto, hüttenkäse en spinazie door elkaar tot een mooi geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm het mengsel in een pannetje en laag het vuur laag opstaan.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan tot ze bruin geworden zijn.
- Haal de croissant muffins uit de oven en stop in elk ‘gaatje’ van de muffin het pesto-hüttenkäse mengsel.
- Bestrooi de muffins tot slot met wat pijnboompitjes
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie