Als ik thuis ben, heb ik nooit een probleem om een gezonde lunch in elkaar te flansen, maar het wordt al iets lastiger als ik op het werk ben. Ik greep al snel naar een boterham, roggebrood of crackers. Ook lekker, maar ook wel een béétje saai. Herkenbaar? Met een salade kun je makkelijk én gezond lunchen. Een couscous salade kun je de avond van te voren klaarmaken en je hoeft het de volgende dag alleen nog maar in je tas te stoppen. Wij maakten een simpel recept voor couscous met cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes.
Couscous
Met een salade kun je makkelijk én gezond lunchen. Een couscous salade kun je de avond van te voren klaarmaken en je hoeft het de volgende dag alleen nog maar in je tas te stoppen. Couscous is een prima vervanging voor aardappelen en rijst. Het is een graanproduct dat bestaat uit tarwemeel en water. Het is rijk aan koolhydraten en bevat daarnaast ook vezels, vitamine B en E en mineralen zoals ijzer, fosfor en zink. Gebruik het liefst volkoren couscous.
Op zoek naar inspiratie én omdat ik het altijd leuk vind om recepten van andere bloggers te proberen, heb ik deze snelle, gezonde én kleurrijke lunch van met couscous uitgeprobeerd. Dit recept voor couscous met cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes is van Tess van Love2cooklove2move. Je kunt natuurlijk dit recept aanhouden, maar je kunt zelf ook naar hartenlust variëren met toppings!
NODIG:
- 1 kop (volkoren) couscous
- 1 Groentebouillonblokje
- Halve granaatappel of half bakje granaatappelpitjes
- Handje cherrytomaatjes
- 1 plak Feta
- 2 eetlepels pompoenpitten
- Gedroogde munt
- Pikante paprikapoeder
- Kurkuma
- Peper/zout
- Olijfolie
HOE:
- Breng een laagje water met het bouillonblokje aan de kook en bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snijd de feta en de tomaatjes in stukjes.
- Snijd de granaatappel door midden en verwijder de pitjes (dit kan makkelijk door met een pollepel op de granaatappel te kloppen) of gebruik diepvries granaatappelpitjes. Maar laat deze wel van te voren ontdooien.
- Roer de couscous met een vork los en maak het op smaak met munt, paprika, kurkuma, peper en zout.
- Garneer het gerecht met de cherrytomaatjes, feta, granaatappelpitjes, een scheutje olijfolie en de pompoenpitten.
Eet smakelijk!
Liefs, Robin
Geef een reactie