Hoewel we eerst nog een beetje sceptisch waren over deze bietenburger met feta en havermout zijn we inmiddels helemaal om. Wauw dit is zo ontzettend lekker, iedereen zou ’em moeten proberen. Lang leve bieten! Waarom bieten sowieso gezond zijn kun je in deze blog teruglezen. Deze burgers kunnen makkelijk ‘echt’ vlees vervangen en ze zijn echt mega vullend. Daarnaast zijn ze ook nog eens een ware smaaksensatie. Wij zijn er in elk geval over uit: Wát een ontzettende smaaksensatie! Wacht niet langer, dit heb je nodig voor de bietenburger met feta en havermout:
NODIG (voor twee personen):
- 2 voorgekookte bieten (geraspt of in kleine stukjes gesneden)
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 (biologisch) ei
- 60 gram havermout
- 100 gram feta
- Handje verse basilicum
- Kokos- of olijfolie om in te bakken
HOE:
- Snijd de bietjes, de ui en de knoflook fijn en doe het in een blender of keukenmachine. Wij hadden nogal last dat de blender het niet deed omdat er niet genoeg vocht in de blender zat. We hebben daarom wat bietensap in de blender gegoten en af en toe even gerammeld, waardoor het uiteindelijk lukte. Waarschijnlijk gaat het veel makkelijker in de keukenmachine. Tip: wanneer je de olijfolie meteen in de blender doet, doet de blender het wel!
- Doe het in een kom en voeg de olijfolie, het ei en havermout toe en meng het door elkaar. Snijdt de feta en basilicum en voeg het bij het havermout-bietenmengsel. Maak het op smaak met peper en zout.
- Laat het nu 30 minuten staan zodat de burgers straks goed aan elkaar blijven plakken. Als het na 30 minuten nog te vochtig is, kun je er nog wat havermout bij voegen.
- Maak er hamburgers van, wij hadden 3 grote hamburgers, en bak ze aan beide kanten kort in olijf- of kokosolie.
- Je kunt de burgers serveren op een broodje, maar ook als vleesvervanger bij het avondeten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin
Geef een reactie