Deze kruimeltaartjes met tomaat en rozemarijn zien er toch te cute uit? Ideaal als voorgerechtje voor de kerst of een ander feestelijk diner. De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Veganista, één van onze favo Italiaanse vegan kookboeken. De taartjes zijn glutenvrij, vegan en eenvoudig te maken!
Inhoud
Rozemarijn
Heb jij al rozemarijn in de tuin staan? Rozemarijn zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ik ben gek op de geur van rozemarijn en ik gebruik het ook graag in de keuken. Het kruid wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken. Laat rozemarijn zo lang mogelijk mee koken of bakken, zodat de smaak optimaal in het gerecht kan trekken. Gebruik niet teveel, want dat kan heftig zijn! Meer lezen over rozemarijn? Ontdek 10 verrassende toepassingen van rozemarijn.
Nodig voor het deeg (voor 4 kleine taartjes):
- 60 gr boekweitmeel
- 45 gram amandelmeel
- 3 el olijfolie
- 1 el kikkererwtenmeel
- 3 el koud water
- 1/2 tl zout
- 1 el fijngehakte rozemarijn
- zwarte peper, naar smaak
Nodig voor de vulling:
- 3 tomaten
- 1/2 el olijfolie
- 1/2 tl zout
- zwarte peper, naar smaak
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el kokosbloesemsuiker
- verse rozemarijn
Hoe:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen door elkaar. Het moet een kruimelig deeg worden.
- Vet een aantal mini-taartvormpjes in met olijfolie en druk het kruimelige deeg in de taartvormpjes. Wij gebruiken die van Dille en Kamille van 9cm.
- Snijd de tomaten in blokjes en meng met de olijfolie, het zout, zwarte peper, gedroogde oregano & kokosbloesemsuiker.
- Voeg het tomaten mengsel toe aan de taartvormpjes.
- Zet de taartvormpjes op een bakplaat 30 min. in de oven tot de onderkant krokant is en de tomaten gekarameliseerd zijn.
- Garneer met wat verse rozemarijn.
Meer feestelijke (kerst) recepten? Check hier al onze kerst + oud & nieuw recepten! Eet je glutenvrij? Check dan de webwinkel met het grootste glutenvrije assortiment van NL
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie