Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Kruimeltaartjes met tomaat en rozemarijn

Kruimeltaartjes met tomaat en rozemarijn

26 december 2021 by Robin en Naomi Reageer

Kruimeltaartjes met tomaat

Deze kruimeltaartjes met tomaat en rozemarijn zien er toch te cute uit? Ideaal als voorgerechtje voor de kerst of een ander feestelijk diner. De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Veganista, één van onze favo Italiaanse vegan kookboeken. De taartjes zijn glutenvrij, vegan en eenvoudig te maken!

Inhoud

  • 1 Rozemarijn
  • 2 Nodig voor het deeg (voor 4 kleine taartjes):
  • 3 Nodig voor de vulling:
  • 4 Hoe:
    • 4.1 Comments

Rozemarijn

Heb jij al rozemarijn in de tuin staan? Rozemarijn zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ik ben gek op de geur van rozemarijn en ik gebruik het ook graag in de keuken. Het kruid wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken. Laat rozemarijn zo lang mogelijk mee koken of bakken, zodat de smaak optimaal in het gerecht kan trekken. Gebruik niet teveel, want dat kan heftig zijn! Meer lezen over rozemarijn? Ontdek 10 verrassende toepassingen van rozemarijn.

Nodig voor het deeg (voor 4 kleine taartjes):

  • 60 gr boekweitmeel
  • 45 gram amandelmeel
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kikkererwtenmeel
  • 3 el koud water
  • 1/2 tl zout
  • 1 el fijngehakte rozemarijn
  • zwarte peper, naar smaak

Nodig voor de vulling:

  • 3 tomaten
  • 1/2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper, naar smaak
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • verse rozemarijn

Hoe:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen door elkaar. Het moet een kruimelig deeg worden.
  • Vet een aantal mini-taartvormpjes in met olijfolie en druk het kruimelige deeg in de taartvormpjes. Wij gebruiken die van Dille en Kamille van 9cm.
  • Snijd de tomaten in blokjes en meng met de olijfolie, het zout, zwarte peper, gedroogde oregano & kokosbloesemsuiker.
  • Voeg het tomaten mengsel toe aan de taartvormpjes.
  • Zet de taartvormpjes op een bakplaat 30 min. in de oven tot de onderkant krokant is en de tomaten gekarameliseerd zijn.
  • Garneer met wat verse rozemarijn.

Meer feestelijke (kerst) recepten? Check hier al onze kerst + oud & nieuw recepten! Eet je glutenvrij? Check dan de webwinkel met het grootste glutenvrije assortiment van NL 

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Comments

comments

Categorie: Bij de borrel, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten

« Vegan kip empanadas
Filodeegtaartje met ricotta, cherrytomaatjes en basilicumdressing »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress