Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Vegan Kruidnootjes

Vegan Kruidnootjes

29 november 2020 by Robin en Naomi 1 Comment

KruidnootjesOh deze tijd van het jaar. Je ziet ze overal liggen: kruidnootjes. Ben jij ook zo verslaafd aan kruidnootjes? Wij wel. In dit recept zijn gemaakt van speltbloem en gezoet met kokosbloesemsuiker en appelstroop zijn een iets gezondere optie dan die uit de winkel. Én net zo lekker, ook belangrijk!

NODIG (voor 1 bakplaat):

  • 130 gram speltbloem
  • 1,5 theelepels wijsteenzuurbakpoeder
  • 75 gram (plantaardige) boter
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • snuf zout

HOE:

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Kneed het speltbloem, het wijsteenzuurbakpoeder, de boter, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, een snuf zout tot een deeg.
  • Voeg één voor één de lepels plantaardige melk toe en kneed het tot een soepel deeg.
  • Maak van het deeg kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met een (verwarmde) lepel.
  • Bak de kruidnootjes in ongeveer 15 á 20 minuten gaar tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Bewaren? De kruidnootjes zijn ongeveer 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel.

Liefs,

Robin

Comments

comments

Filed Under: Gezond tussendoortje, Recepten, Zoete trek Tagged With: appelstroop, boter, kaneel, kokosbloesemsuiker, plantaardige melk, sinterklaas, sinterklaasrecept, speculaaskruiden, speltbloem, wijnsteenzuurbakpoeder, zout

« De lekkerste Sinterklaas recepten
Vegan pepernoten cake »

Comments

  1. Henriette says

    2 december 2018 at 20:47

    Lijkkt mij een heerlijk recept 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress