Oh deze tijd van het jaar. Je ziet ze overal liggen: kruidnootjes. Ben jij ook zo verslaafd aan kruidnootjes? Wij wel. In dit recept zijn gemaakt van speltbloem en gezoet met kokosbloesemsuiker en appelstroop zijn een iets gezondere optie dan die uit de winkel. Én net zo lekker, ook belangrijk!
Inhoud
NODIG (voor 1 bakplaat):
- 130 gram speltbloem
- 1,5 theelepels wijsteenzuurbakpoeder
- 75 gram (plantaardige) boter
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels plantaardige melk
- snuf zout
HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Kneed het speltbloem, het wijsteenzuurbakpoeder, de boter, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, een snuf zout tot een deeg.
- Voeg één voor één de lepels plantaardige melk toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Maak van het deeg kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met een (verwarmde) lepel.
- Bak de kruidnootjes in ongeveer 15 á 20 minuten gaar tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
Bewaren? De kruidnootjes zijn ongeveer 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel.
Liefs,
Robin
Geef een reactie