Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Kruidkoek

Kruidkoek

4 augustus 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

kruidkoekWij zijn dol op zoetigheid en vooral ontbijtkoek is een van onze favorieten! Veel mensen vinden ontbijtkoek een lekker tussendoortje en pleiten ervoor dat ontbijtkoek een verantwoord tussendoortje is, maar eigenlijk zit het bomvol (slechte) suiker. Tijd voor een gezondere versie dus! Deze kruidkoek is net zo lekker én zoet als ‘normale’ kruidkoek, alleen wel veel gezonder! Zonder geraffineerde suikers, maar gezoet met dadels en Frutesse Appel-Kaneel fruitstroop.

Frutesse Appel-Kaneel Fruitstroop

Van SCOUPY mochten wij  Frutesse Appel-Kaneel Fruitstroop uitproberen. Appelstroop is een goede, natuurlijke suikervervanger. Appelstroop bevat veel ijzer wat onder andere goed is voor transport van je rode bloedcellen (zuurstof) en stofwisseling. Deze fruitstroop bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is een combinatie van appel, kaneel en rozijnen en zit vol met fruit. Op de ingrediëntenlijst staat: geconcentreerd appelsap, invertsuiker, rozijnen, aroma (bourbon-vanille), geleermiddel: pectine, kaneel, citroensap. Maar er staat toch invertsuiker in de ingrediëntenlijst? Ik heb het opgezocht en invertsuiker is een combinatie van glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker). Het is dus een iets natuurlijke suiker, maar wees wel voorzichtig, want het kan eventuele schommelingen in je bloedsuikerspiegel brengen.  De zachte, zoet-kruidige fruitstroop kun je veelzijdig in de keuken inzetten. Ideaal voor deze heerlijke kruidige ontbijtkoek bijvoorbeeld!


Voor deze kruidkoek heb ik roggemeel gebruikt, maar je kunt zelf ook kiezen voor speltmeel. Je kunt je kruidkoek natuurlijk pimpen met noten, rozijnen en al het anders dat jij lekker vindt. Hieronder vind je in elk geval het basisrecept van deze kruidkoek.

NODIG:

  • 200 gram spelt- of roggemeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei of 1/2 geprakte banaan
  • 125 gram verse dadels
  • 2 eetlepels Fruitesse Appel-Kaneel Fruitstroop
  • 2,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 eetlepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel vanille
  • Snuf zout

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de dadels samen met de melk of meng ze in een keukenmachine.
  • Voeg nu de andere ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Het is wel heel erg plakkerig, maar door het kneden ontstaan er gluten die er uiteindelijk voor zorgen dat het minder plakkerig wordt. Tip: Met koude handen kun je beter kneden dan met warme handen!
  • Doe het deeg vervolgens in een vette cakevorm of een met bakpapier beklede vorm en bak de kruidkoek in ongeveer 35 minuten gaar.

Liefs,

Robin

*Dit is een gesponsord artikel

Comments

comments

Filed Under: Gezond tussendoortje, Recepten, Zoete trek Tagged With: gezond tussendoortje, kruidkoek, ontbijtkoek, speltmeel, tussendoortjes

« Gezonde salade met biet, appel en geitenkaas
De leukste food hotspots in Ibiza »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress