
Deze smeuïge, kruidige curry: wie houdt er niet van? Probeer deze plantaardige kikkererwtencurry met zoete aardappel en tofu tijdens de Week Zonder Vlees & Zuivel van 3 t/m 9 maart. Doe je ook mee? In 2024 gingen al meer dan 2,8 miljoen Nederlanders je voor, waarvan 80% minder vlees wil blijven eten en 59% minder zuivel wil blijven consumeren. Strooi nog wat koriander over het geheel als finishing touch en eet met naanbrood.
NODIG (voor 4 personen):
- 3 zoete aardappels, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 verpakking (375 g) tofu, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes
- 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g rijst
- 80 g plantaardige margarine
- 10 g koriander, fijngesneden
- 250 ml plantaardig kookroomalternatief of kokosmelk
- 2 tl garam masala kruiden
- Zout en peper
- Zonnebloemolie
- Handje cashewnoten, fijngehakt
- Naanbrood om mee te serveren
HOE:
- Verhit de plantaardige margarine in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en bak de knoflook en de garam masala kruiden 2-3 minuten totdat ze beginnen te geuren.
- Voeg de tomatenblokjes, zoete aardappel, kikkererwten en het plantaardige kookroomalternatief toe.
- Doe een deksel op de pan en laat de saus op lage temperatuur 15-20 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
- Bak de tofu in wat zonnebloemolie in een koekenpan goudbruin.
- Voeg de tofu en de koriander toe aan de saus en roer door.
- Bereid het naanbrood volgens de verpakking.
- Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en serveer met de rijst en naanbrood. Garneer met wat extra verse koriander en fijngehakte cashewnoten. Eet smakelijk!
Recept: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel | Fotografie: Leonie Koker
Geef een reactie