Eigenlijk houd ik helemaal niet van warm fruit door een warme maaltijd. Ik had een rijpe mango liggen die echt op moest en toen besloot ik om die toch eens te verwerken in een warme maaltijd en maakte ik deze kokosrijst met paksoi. Het is een hele verrassende, smaakvolle combinatie geworden!
Heb je trouwens al eens rijst gemaakt in kokosmelk? Super lekker! Er blijft namelijk een subtiele kokossmaak achter. De groente in dit recept is een echte krachtpatser, namelijk de paksoi. Heel gezond want paksoi levert heel veel vitamine C en vitamine K!
NODIG (2 personen):
- 150 gram volkoren basmatirijst
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 teen knoflook
- 1 stukje gember van ongeveer 2 cm
- 1 stronk paksoi
- 100 gram mango
- Kurkuma
- Kokosolie / peper / zout
HOE:
- Breng 200 milliliter kokosmelk aan de kook en kook hierin de basmatirijst volgens de verpakking.
- Wanneer je diepvriesmango gebruikt, laat deze dan ontdooien. Wanneer je verse mango gebruikt, schil de helft van de mango en snijd in kleine blokjes.
- Verwarm een scheutje kokosolie op hoog vuur en roerbak de geraspte gember en knoflook tot het goudbruin kleurt.
- Was de paksoi en snijd een klein stukje van de onderkant af. Snijd de paksoi in repen, ook het blad.
- Wok de paksoi kort mee in de wok. Wok de reepjes van de stelen ongeveer 3-5 minuten op hoog vuur en voeg tenslotte het blad toe.
- Voeg een mespuntje kurkuma toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst en de paksoi over de borden. Garneer met de blokjes mango.
Geniet van dit heerlijke recept van kokosrijst met paksoi en mango!
Eet smakelijk!
Liefs,
Robin
Demi | DE KOOKFABRIEK zegt
Klinkt super lekker! Friszoete mango voor een zomerse twist