Vandaag een recept met een beetje van Eat Live Travel en een beetje van Hello Fresh: Een glutenvrije kokoscurry met spinazie. Wij hebben het recept iets aangepast en vegan gemaakt. We hebben ook nog wat extra groenten zoals bimi toegevoegd. In ons drukke bestaan is het fijn om niet na te hoeven denken wat je ‘s avonds weer eens op tafel gaat zetten. Deze kokoscurry met spinazie en bimi zet je binnen no-time op tafel!
Bimi
Het lijkt op broccoli maar dan met lange slanke stengels. De smaak is iets milder en zoeter, meer zoals asperges. Bimi kent vele gezondheidsvoordelen. Het bevat veel vitamines (A, C, foliumzuur, calicum & kalium) en heeft een hoog gehalte aan glucosinolaten. Deze beschermen de plant tegen planteters en de mens tegen ziekten en veroudering. Bovendien verkleint deze stof de kans op het krijgen van kanker. Een supergroente dus!
Het is zo ontzettend makkelijk om niet na te hoeven te denken over wat je eet, geen boodschappen te hoeven te doen en veel inspiratie op te doen. De recepten van Hello Fresh zijn makkelijk, lekker en vallen bij iedereen in de smaak. De recepten zijn makkelijk te bereiden, zelfs voor iemand die niet zo vaak in de keuken staat. Alles wat je nodig hebt, wordt bij je thuis bezorgd op een moment dat het jou goed uitkomt. Zo hoef je de deur niet uit om boodschappen te doen én hoef je niet lang na te denken over wat je op tafel gaat zetten!
NODIG (2 personen)
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 2 tomaten
- 1 eetlepel kurkuma
- 50 gram glutenvrije mix van zilvervliesrijst, quinoa, boekweit en amarant
- 2 theelepels kerriepoeder
- 200 milliliter kokosmelk
- 200 gram spinazie
- 200 gram bimi
- 400 milliliter groentebouillon
- 1/2 bosje koriander
- (kokos)olie / zout / peper
HOE
- Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
- Verhit de kokosolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 5 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de glutenvrije mix van zilvervliesrijst, quinoa, boekweit en amarant toe en bak kort mee tot het glanst van de kokosolie. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook ongeveer 10 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de mix te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
- Verhit daarna de kokoslie in de hapjespan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorsudderen.
- Was de bimi en verhit in een grill of koekenpan een eetlepel kokosolie. Grill de bimi 3 minuutjes met een snuf zout.
- Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de rijst, bimi en de spinaziecurry over de borden en garneer met de koriander.
Eetsmakelijk!
Liefs, Robin en Naomi
Ben jij gek op curry’s? Probeer dan ook eens onze simpele linzencurry met bloemkool en kokosmelk.
Geef een reactie