Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Nederland
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Gastblog The Lemon Kitchen: Kokos macronen met citroenrasp en gember

Gastblog The Lemon Kitchen: Kokos macronen met citroenrasp en gember

5 juni 2018 by Robin en Naomi Leave a Comment

cocosmakronen met citroen en gemberHi allen!
Ik ben Jadis Schreuder eigenaresse van The Lemon Kitchen. Ik zal de komende tijd als gastblogger van Eat Live Travel mijn ‘frisse’ recepten met jullie delen! Als recept ontwikkelaar vind ik het leuk en belangrijk om aandacht te besteden aan foodstying en fotografie. Verder staat The Lemon Kitchen voor lekker eten met een lichte en frisse touch! In mijn gerechten zal je altijd een fris element van citrusvruchten terug zien, omdat ze een gerecht in balans brengen en het smaak versterkt. Waardoor ik het gebruik als ‘zoutverminderaar’. Mijn kennis over eten heb ik voornamelijk opgedaan tijdens de Hotelschool en Food Innovation op de HAS. Vanaf jongs af aan is eten voor mij een grote passie en stond ik al vroeg in de keuken. Reizen en uit eten gaan zijn mijn hobby’s, omdat ik elke eetcultuur wil ontdekken en oneindig veel inspiratie op wil blijven doen. De reden dat ik hier ga gastloggen is dat het concept mij aanspreekt! Ik sta voor lekker eten, in balans zijn met voeding en lichaam, levensgenieter en een échte reisliefhebber!

Kokos macronen met citroenrasp en gember

I lOVE COCOS! Serieus, gewoon in en met alles! Zoals jullie foodies vast wel hebben gezien is madame cocos enorm aan het uitbreiden. Nu vind ik het leuk om van alles zelf te maken en een frisse twist aan toe te voegen. Daarom heb ik kokos macronen met citroenrasp en gember gemaakt. Dit recept is niet perse gezond, maar wel héél lekker!

Bereidingstijd

30 minuten
Voor 12/14 stuks

Benodigdheden

  • handrasp
  • oven
  • bakpapier

NODIG:

  • 200 gram geraspte kokos
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 4 bolletjes stemgember (zoete gember bolletjes, verkrijgbaar bij de supermarkt)
  • 1 ei
  • 175 ml gecondenseerde melk (bij de supermarkt verkrijgbaar)

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snijd de stemgember in kleine blokjes (grootte naar smaak)
  • Meng alles met elkaar en gebruik een ijsschep om er kleine bolletjes van 2 cm breed en 2 cm hoog van te maken. Heb je geen ijsschep? Maak dan de bolletjes met de hand. Easy peasy!
  • Leg de cocosmacronen op de bakplaat en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

Geniet van deze hemelse verwennerij!

Liefs, Jadis

jadis SchreuderIk ben Jadis Schreuder eigenaresse van The Lemon Kitchen. Ik zal de komende tijd als gastblogger van Eat Live Travel mijn ‘frisse’ recepten met jullie delen! Als recept ontwikkelaar vind ik het leuk en belangrijk om aandacht te besteden aan foodstying en fotografie. Verder staat The Lemon Kitchen voor lekker eten met een lichte en frisse touch! In mijn gerechten zal je altijd een fris element van citrusvruchten terug zien, omdat ze een gerecht in balans brengen en het smaak versterkt. Ik sta voor lekker eten, in balans zijn met voeding en lichaam, levensgenieter en een échte reisliefhebber!

Comments

comments

Filed Under: Guilty Pleasures, Recepten, Zoete trek Tagged With: gastblog Jadis Schreuder, Kokos macronen met citroenrasp en gember, The Lemon Kitchen

« Stress verminderen? Wij geven jou 3 tips voor een stressvrij leven!
Vegetarische lasagne met een ‘ricotta’ van tofu, walnoten en basilicum »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2022 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress