Ik ben Jadis Schreuder eigenaresse van The Lemon Kitchen. Ik zal de komende tijd als gastblogger van Eat Live Travel mijn ‘frisse’ recepten met jullie delen! Als recept ontwikkelaar vind ik het leuk en belangrijk om aandacht te besteden aan foodstying en fotografie. Verder staat The Lemon Kitchen voor lekker eten met een lichte en frisse touch! In mijn gerechten zal je altijd een fris element van citrusvruchten terug zien, omdat ze een gerecht in balans brengen en het smaak versterkt. Waardoor ik het gebruik als ‘zoutverminderaar’. Mijn kennis over eten heb ik voornamelijk opgedaan tijdens de Hotelschool en Food Innovation op de HAS. Vanaf jongs af aan is eten voor mij een grote passie en stond ik al vroeg in de keuken. Reizen en uit eten gaan zijn mijn hobby’s, omdat ik elke eetcultuur wil ontdekken en oneindig veel inspiratie op wil blijven doen. De reden dat ik hier ga gastloggen is dat het concept mij aanspreekt! Ik sta voor lekker eten, in balans zijn met voeding en lichaam, levensgenieter en een échte reisliefhebber!
Inhoud
Kokos macronen met citroenrasp en gember
I lOVE COCOS! Serieus, gewoon in en met alles! Zoals jullie foodies vast wel hebben gezien is madame cocos enorm aan het uitbreiden. Nu vind ik het leuk om van alles zelf te maken en een frisse twist aan toe te voegen. Daarom heb ik kokos macronen met citroenrasp en gember gemaakt. Dit recept is niet perse gezond, maar wel héél lekker!
Bereidingstijd
30 minuten
Voor 12/14 stuks
Benodigdheden
- handrasp
- oven
- bakpapier
NODIG:
- 200 gram geraspte kokos
- rasp van 1 biologische citroen
- 4 bolletjes stemgember (zoete gember bolletjes)
- 1 ei
- 175 ml gecondenseerde melk (bij de supermarkt verkrijgbaar)
HOE:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de stemgember in kleine blokjes (grootte naar smaak)
- Meng alles met elkaar en gebruik een ijsschep om er kleine bolletjes van 2 cm breed en 2 cm hoog van te maken. Heb je geen ijsschep? Maak dan de bolletjes met de hand. Easy peasy!
- Leg de cocosmacronen op de bakplaat en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
Geniet van deze hemelse verwennerij!
Liefs, Jadis
Ik ben Jadis Schreuder eigenaresse van The Lemon Kitchen. Ik zal de komende tijd als gastblogger van Eat Live Travel mijn ‘frisse’ recepten met jullie delen! Als recept ontwikkelaar vind ik het leuk en belangrijk om aandacht te besteden aan foodstying en fotografie. Verder staat The Lemon Kitchen voor lekker eten met een lichte en frisse touch! In mijn gerechten zal je altijd een fris element van citrusvruchten terug zien, omdat ze een gerecht in balans brengen en het smaak versterkt. Ik sta voor lekker eten, in balans zijn met voeding en lichaam, levensgenieter en een échte reisliefhebber!
Geef een reactie