Knolselderijsoep! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. In de winter eten we het liefst elke dag een andere soort soep. We maken regelmatig onze lievelingssoep van tomaten en vijgen, of onze Indiase kruidige linzensoep, maar besloten nu om eens een soep te maken met een wat gekkere groente, de knolselderij.
Knolselderij
Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant en heeft een milde kruidige smaak, ideaal geschikt voor soep. Knolselderij bevat veel vitamine C, belangrijk voor de weerstand en om je energie op peil te houden. Door de grote hoeveelheid vitamine K is de knolselderij ook goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van onze nieren zodat meer gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Een healthy groente dus! Deze knolselderijsoep is ontzettend geschikt voor als je voor een grote groep mensen moet koken, ook ideaal voor de feestdagen!
NODIG voor de knolselderijsoep:
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 knolselderij
- 1 laurierblaadje
- 1 liter bouillon (groente)
- 10 takjes verse tijm
- 10 blaadjes verse salie
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 200 ml soyaroom
- peper en zout
HOE:
- Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de ui en fruit dit aan in een grote soeppan met een scheutje olijfolie.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm en snijd de salie fijn. Voeg samen toe aan pan en bak even mee.
- Schil de knolselderij met een dunschiller en snijd de knolselderij in blokjes.
- Voeg de knolselderij toe aan de pan en bak even mee.
- Voeg laurier en tijm de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken, tot de knolselderij zacht en gaar is.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Mix de soep glad in een blender.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en soyaroom.
- Garneer met verse tijm en een scheutje soyaroom. Eet smakelijk en geniet van deze knolselderijsoep!
Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!
Liefs
Naomi
Geef een reactie