Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Knolselderijsoep met tijm

Knolselderijsoep met tijm

16 december 2017 by Robin en Naomi Reageer

knolselderijsoepKnolselderijsoep! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. In de winter eten we het liefst elke dag een andere soort soep. We maken regelmatig onze lievelingssoep van tomaten en vijgen, of onze Indiase kruidige linzensoep, maar besloten nu om eens een soep te maken met een wat gekkere groente, de knolselderij.

Inhoud

  • 1 Knolselderij
  • 2 NODIG voor de knolselderijsoep:
    • 2.1 HOE:
    • 2.2 Comments

Knolselderij

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant en heeft een milde kruidige smaak, ideaal geschikt voor soep.  Knolselderij bevat veel vitamine C, belangrijk voor de weerstand en om je energie op peil te houden. Door de grote hoeveelheid vitamine K is de knolselderij ook goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van onze nieren zodat meer gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Een healthy groente dus! Deze knolselderijsoep is ontzettend geschikt voor als je voor een grote groep mensen moet koken, ook ideaal voor de feestdagen!

NODIG voor de knolselderijsoep:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 knolselderij
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter bouillon (groente)
  • 10 takjes verse tijm
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 200 ml soyaroom
  • peper en zout

HOE:

  • Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de ui en fruit dit aan in een grote soeppan met een scheutje olijfolie.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en snijd de salie fijn. Voeg samen toe aan pan en bak even mee.
  • Schil de knolselderij met een dunschiller en snijd de knolselderij in blokjes.
  • Voeg de knolselderij toe aan de pan en bak even mee.
  • Voeg laurier en tijm de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken, tot de knolselderij zacht en gaar is.
  • Verwijder het laurierblaadje.
  • Mix de soep glad in een blender.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en soyaroom.
  • Garneer met verse tijm en een scheutje soyaroom. Eet smakelijk en geniet van deze knolselderijsoep!

Ben je net zoals ik gek op soepen? Check dan al onze soeprecepten voor nog meer inspiratie. Door zelf soepen te maken van groenten en verse kruiden zorg je ervoor dat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt en dat er daarnaast niet teveel zout in de soep zit. Kant- en klare soep bevat namelijk veel zout. Naast gezond is het maken van je eigen soep ook makkelijk. Kook of stoom de groenten en mix ze in de blender of met de staafmixer. Iedereen kan het. Jij ook!

Liefs

Naomi

Comments

comments

Categorie: Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Soep Tags: kerst, kerstrecepten, knolselderij, soep

« #6 Photodiary: wij hebben een nieuw favoriet restaurant!
Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress