Vandaag hebben we een heel lekker en simpel bijgerechtje voor jullie. Deze knoflookchampignons met peterselie zijn heel makkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker. Je kunt het gerechtje serveren als tapashapje, bij de borrel of als sidedish bij het avondeten. Op zoek naar nog meer leuke bijgerechtjes? Probeer dan onze Gegrilde aubergines met zure room en granaatappelpitten, Bietenburger met feta en havermout, Hasselback zoete aardappels met tijm of Arancini.
NODIG:
- 500 gram champignons
- 1 citroen
- 2 knoflooktenen
- 4 eetlepels verse gehakte peterselie
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
HOE:
- Borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes eraf. Hele grote champignons kun je in vieren snijden.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Pers de tenen knoflook uit en fruit 30 seconden.
- Voeg de champignons toe en draai het vuur hoog. Roer de champignons regelmatig om totdat alle olie uit de pan is opgezogen.
- Zet het vuur laag en wacht tot de champignons vocht vrij laten. Draai het vuur dan weer hoog en bak ze ongeveer 4 tot vijf minuten op hoog vuur toch het vocht verdampt is.
- Spoel de citroen goed af en snijd in 8 partjes. Knijp een partje uit boven de pan en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Snijd de peterselie fijn. Doe de peterselie in de pan en bak deze kort mee om laag vuur.
- Schep de knoflookchampignons samen met het kookvocht in een schaal en serveer met de citroenpartjes.
Liefs,
Robin
Geef een reactie