Wij hebben een heerlijk veganistisch drie gangenmenu samengesteld. Alle gerechten zijn 100% plantaardig en wij vinden het leuk om te laten zien dat plantaardig ook tijdens kerst niet saai hoeft te zijn. Daarnaast is het ook goed voor de dieren! Een keer wat anders dan de standaard typische kerstrecepten dus. Met deze recepten laat je jouw gasten zeker smullen! Geniet van een heerlijk diervriendelijk vegan kerstmenu. Klik op de titel om naar het recept te gaan.
Inhoud
Voorgerecht
Knolselderijsoep met tijm
Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant en heeft een milde kruidige smaak, ideaal geschikt voor soep. Knolselderij bevat veel vitamine C, belangrijk voor de weerstand en om je energie op peil te houden. Door de grote hoeveelheid vitamine K is de knolselderij ook goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van onze nieren zodat meer gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Een healthy groente dus! Deze knolselderijsoep is ontzettend geschikt voor als je voor een grote groep mensen moet koken en dus ideaal voor de feestdagen.
Hoofdgerecht
Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst
Gevulde pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst. Hoe kerst-achtig wil je het hebben!? De inspiratie voor dit recept komt van Jamie Oliver. Wij hebben er onze eigen draai aan gegeven en er wat pompoenpitjes en granaatappelpitjes aan toegevoegd, voor een nóg feestelijkere uitstraling.
Cranberry compote
Cranberries zie je nu , rondom de feestdagen volop in de supermarkt schappen liggen. Van deze leuke rode besjes krijg je een instant kerstgevoel. Van verse cranberries kun je onder andere cranberry compote maken of een lekkere cranberry saus.
Hässelback zoete aardappels
Deze hässelback zoete aardappels met tijm zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Krokant van buiten en knapperig van binnen. De zoete aardappels worden ruim een uur gegaard in de oven waardoor ze onwijs zoet van smaak zijn. Heerlijk! Wij gaan uit van één zoete aardappel per persoon in dit bijgerecht, maar je kunt altijd meer serveren.
Geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook
Deze geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook en balsamico is een smakelijk bijgerecht. Daarnaast is het ook erg makkelijk te bereiden. Doordat je de wortels alleen in de oven bereid, hoef je er niet naar om te kijken. Das fijn omdat je dan mooi de tijd hebt om andere recepten te bereiden.
Nagerecht
Vegan notenvrije chocoladetaart
Deze vegan notenvrije chocolade taart, gemaakt door onze gastblogger Simone is een ideaal kerstdessert. Strooi er wat verse cacao over en garneer met verse aardbeien. In dit recept zitten geen geraffineerde suikers. Een echte healthy guilty pleasure dus.
Een hele fijne kerst alvast en geniet van je vegan kerstmenu!
Liefs,
Naomi & Robin
Geef een reactie