Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • Vegan en notenvrij bakken
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Vakantiehuisje in Nederland
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Scheveningen
    • Waddeneilanden
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Mexico
    • Nederland
    • Peru
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Canarische eilanden
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
    • Kortingscodes
  • Contact
    • Samenwerken
Je bent hier: Home / Recepten / Kerst & Oud en Nieuw / Vegan kerstmenu

Vegan kerstmenu

5 december 2024 by Robin en Naomi Reageer

Gevulde pompoen uit de oven

Wij hebben een heerlijk veganistisch drie gangenmenu samengesteld. Alle gerechten zijn 100% plantaardig en wij vinden het leuk om te laten zien dat plantaardig ook tijdens kerst niet saai hoeft te zijn. Daarnaast is het ook goed voor de dieren! Een keer wat anders dan de standaard typische kerstrecepten dus. Met deze recepten laat je jouw gasten zeker smullen! Geniet van een heerlijk diervriendelijk vegan kerstmenu. Klik op de titel om naar het recept te gaan.

Inhoud

  • 1 Voorgerecht
    • 1.1 Knolselderijsoep met tijm
  • 2 Hoofdgerecht
    • 2.1 Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst
    • 2.2 Cranberry compote
    • 2.3 Hässelback zoete aardappels 
    • 2.4 Geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook
  • 3 Nagerecht
    • 3.1 Vegan notenvrije chocoladetaart
      • 3.1.1 Comments

Voorgerecht

Knolselderijsoep met tijm

knolselderijsoep

Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant en heeft een milde kruidige smaak, ideaal geschikt voor soep.  Knolselderij bevat veel vitamine C, belangrijk voor de weerstand en om je energie op peil te houden. Door de grote hoeveelheid vitamine K is de knolselderij ook goed voor onze botten. Daarnaast stimuleert het de werking van onze nieren zodat meer gifstoffen uit je lichaam worden verwijderd. Een healthy groente dus! Deze knolselderijsoep is ontzettend geschikt voor als je voor een grote groep mensen moet koken en dus ideaal voor de feestdagen.

Hoofdgerecht

Pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst

Gevulde pompoen uit de oven

Gevulde pompoen uit de oven met cranberry’s en salierijst. Hoe kerst-achtig wil je het hebben!? De inspiratie voor dit recept komt van Jamie Oliver. Wij hebben er onze eigen draai aan gegeven en er wat pompoenpitjes en granaatappelpitjes aan toegevoegd, voor een nóg feestelijkere uitstraling.

Cranberry compote

Cranberry compote

Cranberries zie je nu , rondom de feestdagen volop in de supermarkt schappen liggen. Van deze leuke rode besjes krijg je een instant kerstgevoel. Van verse cranberries kun je onder andere cranberry compote maken of een lekkere cranberry saus.

Hässelback zoete aardappels 

Hässelback zoete aardappels

Deze hässelback zoete aardappels met tijm zijn een heerlijk en makkelijk bijgerecht. Krokant van buiten en knapperig van binnen. De zoete aardappels worden ruim een uur gegaard in de oven waardoor ze onwijs zoet van smaak zijn. Heerlijk! Wij gaan uit van één zoete aardappel per persoon in dit bijgerecht, maar je kunt altijd meer serveren.

Geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook

Geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook

Deze geroosterde regenboogwortels met gepofte knoflook en balsamico is een smakelijk bijgerecht. Daarnaast is het ook erg makkelijk te bereiden. Doordat je de wortels alleen in de oven bereid, hoef je er niet naar om te kijken. Das fijn omdat je dan mooi de tijd hebt om andere recepten te bereiden.

Nagerecht

Vegan notenvrije chocoladetaart

vegan notenvrije chocolade taart

Deze vegan notenvrije chocolade taart, gemaakt door onze gastblogger Simone is een ideaal kerstdessert. Strooi er wat verse cacao over en garneer met verse aardbeien. In dit recept zitten geen geraffineerde suikers. Een echte healthy guilty pleasure dus. 

Een hele fijne kerst alvast en geniet van je vegan kerstmenu!

Liefs,

Naomi & Robin

Comments

comments

Categorie: Kerst & Oud en Nieuw, Recepten

« Vegan gourmetten
13x kerstbrunch recepten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IK BEN OP ZOEK NAAR…

OVER ROBIN EN NAOMI

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen je inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen je mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
Shop Food for Skin
Nieuw 300x250
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress