Je herkent het vast wel. De drang naar zoetigheid. Toch weten we allemaal dat de meeste zoete dingen (lees: koekjes, taart, muffins) niet erg gezond voor je zijn. Om toch te kunnen genieten zonder schuldgevoel hebben wij deze alternatieve en heel gezonde koekjes gemaakt van havermout. De kaneel-rozijnen haverkoeken zijn zeer makkelijk en snel te maken!
NODIG (4 koeken):
- 200 gram havermout
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 banaan
- 2 verse dadels
- 2 theelepels bakpoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 0,5 theelepel vanille
- handje rozijnen
HOE:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Verpulver de havermout tot havermeel met een staafmixer. Voeg de bakpoeder, kaneelpoeder en vanillepoeder toe en meng het geheel door elkaar.
- Pureer in een aparte beslagkom de banaan, de pitloze dadels en een eetlepel kokosolie tot een gladde massa.
- Meng het havermeel en het banaan-dadelmengsel goed door elkaar met een lepel tot er een glad deeg ontstaat.
- Spatel voorzichtig de rozijnen door het deeg en draai van het deeg vier gelijke bolletjes.
- Leg de bolletjes met ruime tussenafstand op een met bakpapier beklede bakplaat. En druk met een natte, koude lepel tot havermoutkoeken.
- Bak de koeken in ongeveer 15 á 20 minuten gaar.
- Geniet van je kaneel-rozijnen haverkoeken!
Liefs,
Robin
demi zegt
Hoi Robin,
Ik had een vraag, waardoor kan je de kokosolie vervangen (vegan?)
Robin en Naomi zegt
Hi Demi,
Je kunt de kokosolie vervangen door plantaardige margarine (bijvoorbeeld deze: http://bit.ly/2BnSKci)
Liefs