Pancakes for breakfast! Bestaat er iets beters? In het weekend nemen we vaak de tijd om iets uitgebreider te ontbijten en met deze kaneel-kokospannenkoekjes is dat echt een feestje. Wij weten zeker dat jij na één hap ook verkocht bent!
[impulse_trigger image=’https://www.eatlivetravel.nl/wp-content/uploads/2018/04/IP_logo_animatie_90x90.gif’ custom=’true’ align=’right’ size=’small’] Wil je echt mooie pannenkoekjes maken? Gebruik dan een goede koekenpan met een anti-aanbaklaag. Om je een beetje te helpen hebben wij een mooie deal gevonden voor een 3-delige pannenset van Koch. Benieuwd? Druk dan op het plusje.
NODIG (voor 3-4 pannenkoekjes):
- 40 gram speltmeel
- 1 theelepel (wijnsteenzuur)bakpoeder
- 100 mililiter kokosmelk
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel kokosolie
- Scheutje ahornsiroop
- Handje blauwe bessen / 1 gesneden dadel / kokosrasp / lijnzaad (ter garnering)
HOE:
- Mix het speltmeel, het bakpoeder, kokosmelk en kaneel en zout een pannenkoeken beslag.
- Verhit de beetje kokosolie in de koekenpan op een laag vuur. Wanneer de pan warm is, giet dan wat beslag in het midden van de pan. Je kunt het pannenkoekje omdraaien als de randjes beginnen te kleuren en er luchtbelletjes in het beslag ontstaan. Bak de andere kant kort.
- Bak net zo lang tot het beslag op is en stapel de pannekoeken op. Serveer met een scheutje ahornsiroop, blauwe bessen, gesneden dadels, kokosrasp en wat lijnzaad.
Liefs,
Robin
Geef een reactie