In dit recept voor Japanse udon noedels met makreel & zeewier tapenade gebruiken we de seaweed tapenade van Bio Today. Deze tapenade bestaat uit drie verschillende soorten zeewier: kombu, ulva en zeespaghetti. Er zijn verschillende specerijen aan toegevoegd zoals mosterd en sojasaus, dit zorgt voor een heerlijke smaakcombinatie. Naast de tapenade hebben we in dit recept ook de Japanse udon noedels gebruikt. Dit zijn biologische noedels van het merk Hakubaku, gemaakt van tarwe en hebben een aangename structuur en smaak. Wij zijn inmiddels fan van deze twee heerlijke producten. We zijn snel in de keuken gedoken en hebben dit heerlijke eenvoudige (maar 5 ingrediënten en klaar binnen 15 minuten) recept voor jullie bedacht.
NODIG (voor 2 personen):
- 200 gram gerookte makreelfilet
- 400 gram oosterse wokgroenten
- 180 gram Japanse udon noedels
- scheutje sojasaus
- 2 theelepel zeewier tapenade
HOE:
- Kook de Japanse Udon noedels volgens de verpakking.
- Verhit wat olijfolie of wokolie in een wokpan en wok de oosterse wokgroenten tot ze beetgaar zijn.
- Snijd ondertussen de makreel in stukjes.
- Voeg deze samen met de sojasaus en zeewier tapenade aan de wokgroenten toe. Verhit nog enkele minuutjes mee.
- Serveer de noedels met daarbij de wokgroente & makreelfilet.
Smullen maar!
Liefs,
Naomi
Geef een reactie