Dit jaar een Italiaans kerstmenu? Wij zijn echt dol op de Italiaanse keuken en kunnen dit elke dag wel eten. Een keer wat anders dan de standaard typische kerst recepten. Met deze Italiaanse kerstrecepten laat je jouw gasten zeker smullen! Klik op de titel om direct naar het recept te gaan.
Inhoud
Amuse – Bruschetta’s met tomaat
Een eenvoudige, maar ontzettend lekkere bruschetta met tomaat, basilicum en knoflook als amuse. Het recept voor de bruschetta vind je hier.
Voorgerecht – Tomaat-vijg Soep
Deze zoete tomatensoep hebben wij bereid tijdens onze kookworkshop op Ibiza. Hij viel gelijk in de smaak bij de deelnemers. Het is een volle door vijgen gezoete tomatensoep vol verwarmende specerijen zoals kaneel en gember. Een leuke manier om vijgen eens op een andere manier te verwerken is door ze in deze soep te gebruiken!
Voorgerecht: Kruimeltaartjes met tomaat en rozemarijn
Deze kruimeltaartjes met tomaat zien er toch te cute uit? Ideaal als voorgerechtje voor de kerst of een ander feestelijk diner. De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Veganista, één van onze favo Italiaanse vegan kookboeken. De taartjes zijn glutenvrij, vegan en eenvoudig te maken!
Hoofdgerecht: zoete aardappel gnocchi met romige saffraan saus
Gnocchi zijn kleine deeg-aardappel balletjes uit de Italiaanse keuken. Wij wilden ze zelf eens een keer maken, maar dan een gezondere variant: zoete aardappel gnocchi en ook nog eens vegan en glutenvrij. De romige saffraansaus combineert perfect bij de gnocchi. Een feestelijk recept om je vingers bij af te likken!
Bijgerecht: Involtini di melanzane (aubergine-ricotta rolletjes)
Involtini di Melanzane is een van onze favoriete bijgerechtjes. Het zijn Italiaanse aubergine-ricotta rolletjes met een soffrito van ui, bleekselderij en winterwortel en een Italiaanse arrabiatasaus. Het zijn lekkere vegetarisch auberginerolletjes uit de oven die makkelijk te maken zijn.
Dessert: Vegan tiramisu
Tiramisu is één van onze favo toetjes en mag natuurlijk niet bij een italiaans kerstmenu ontbreken. Dit is een vegan variant: de mascarpone wordt in dit recept gemaakt van tofu en (kokos) slagroom. Deze combinatie zorgt er voor dat je het echte tiramisu gevoel krijgt!
Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met ons Italiaans Kerstmenu.
Fijne en smakelijke feestdagen!
Liefs,
Naomi & Robin
Geef een reactie