Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Involtini di Melanzane (aubergine-ricotta rolletjes)

Involtini di Melanzane (aubergine-ricotta rolletjes)

1 november 2017 by Robin en Naomi Leave a Comment

Involtini di Melanzane is een van onze favoriete bijgerechtjes. Het zijn Italiaanse aubergine-ricotta rolletjes met een soffrito van ui, bleekselderij en winterwortel en een Italiaanse arrabiatasaus. Het zijn lekkere vegetarisch auberginerolletjes uit de oven die makkelijk te maken zijn.


NODIG (Voor 20 stuks):

  • 3 aubergines
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram ricotta
  • 300 milliliter arrabiatasaus (zie ons recept voor Salsa Arrabiata)
  • 50 gram pecorino
  • Basilicumblaadjes ter garnering

Soffrito:

  • 1 witte ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ winterwortel
  • 3 eetlepels olijfolie

HOE:

  • Snijd voor de soffrito de ui, bleekselderij en winterwortel in kleine blokjes. Je moet gelijke hoeveelheden van elk hebben.
  • Fruit het mengsel in 15 minuten zachtjes glazig en gaar in de olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergines op een mandoline, met een kaasschaaf of met de hand in de lengte in plakken van +- ½ cm dik, de buitenkanten gebruik je niet.
  • Meng de olijfolie met zout en peper en de knoflook. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken met de olie.
  • Rooster de aubergine in +- 10 minuten gaar in de oven en laat iets afkoelen.
  • Leg alle aubergineplakken op een schoon werkvlak en bestrijk ze met een dun laagje ricotta, laat één van de uiteinden vrij. Rol de aubergineplakken op en zet vast met een cocktailprikker.
  • Zet de rolletjes 6-8 minuten in de oven. Verwarm de arrabbiatasaus even.
  • Leg de rolletjes op een schaal en schep er wat arrabbiatasaus over. Besprenkel de Involtini di Melanzane met een scheut olijfolie, rasp de schapenkaas erover en bestrooi met basilicum blaadjes voor het serveren.

Liefs,
Robin

Comments

comments

Filed Under: Bijgerechten, Diner, Kerst & Oud en Nieuw, Recepten, Vega Tagged With: aubergine, bijgerecht, italiaans, ovenschotel, vegetarisch

« Nutri Ninja blender
Review: All-Day Breakfast – Denise Kortlever »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress