Involtini di Melanzane is een van onze favoriete bijgerechtjes. Het zijn Italiaanse aubergine-ricotta rolletjes met een soffrito van ui, bleekselderij en winterwortel en een Italiaanse arrabiatasaus. Het zijn lekkere vegetarisch auberginerolletjes uit de oven die makkelijk te maken zijn.
NODIG (Voor 20 stuks):
- 3 aubergines
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 250 gram ricotta
- 300 milliliter arrabiatasaus (zie ons recept voor Salsa Arrabiata)
- 50 gram pecorino
- Basilicumblaadjes ter garnering
Soffrito:
- 1 witte ui
- 3 stengels bleekselderij
- ½ winterwortel
- 3 eetlepels olijfolie
HOE:
- Snijd voor de soffrito de ui, bleekselderij en winterwortel in kleine blokjes. Je moet gelijke hoeveelheden van elk hebben.
- Fruit het mengsel in 15 minuten zachtjes glazig en gaar in de olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de aubergines op een mandoline, met een kaasschaaf of met de hand in de lengte in plakken van +- ½ cm dik, de buitenkanten gebruik je niet.
- Meng de olijfolie met zout en peper en de knoflook. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken met de olie.
- Rooster de aubergine in +- 10 minuten gaar in de oven en laat iets afkoelen.
- Leg alle aubergineplakken op een schoon werkvlak en bestrijk ze met een dun laagje ricotta en verdeel wat van de soffrito erover, laat één van de uiteinden vrij. Rol de aubergineplakken op en zet vast met een cocktailprikker.
- Zet de rolletjes 6-8 minuten in de oven. Verwarm de arrabbiatasaus even.
- Leg de rolletjes op een schaal en schep er wat arrabbiatasaus over. Besprenkel de Involtini di Melanzane met een scheut olijfolie, rasp de schapenkaas erover en bestrooi met basilicum blaadjes voor het serveren.
Liefs,
Robin
Kijkje in huis en tuin zegt
Ik eet eigenlijk weinig aubergines., maar dit lijkt me een lekkere maaltijd.
Robin en Naomi zegt
Leuk dat we je hiermee kunnen inspireren om misschien vaker aubergine op tafel te zetten! 🙂
Eliane Roest zegt
Ik zou dit zo in mijn uppie leeg eten als hoofd. Zalig!
Robin en Naomi zegt
Jaaaa, wij ook! Het is zo lekker 🙂
Amelie van Writings by Amelie zegt
Hoewel ik niet zo’n fan ben van aubergines, ziet het er wel lekker uit!
Robin en Naomi zegt
Wie weet, kan de aubergine je nog verrassen door dit recept ;-).
Wanda zegt
Aubergine is voor mij zo’n groente waar ik eigenlijk nooit raad mee weet, maar dit recept klinkt vrij eenvoudig en lekker, dus ik ga het zeker uitproberen.
Robin en Naomi zegt
Wat leuk dat we je hebben kunnen inspireren met dit recept. Het is zeker een aanrader! 🙂
Menno Brouwer zegt
Ik begrip niet goed wanneer de soffrito in het recept moet worden gebruikt.
Robin en Naomi zegt
Ik zie inderdaad dat het niet wordt vermeld. Heb het toegevoegd. Het is namelijk tijdens het vullen van de aubergineplakken.