Wij zijn echt dol op vers gemaakte soep. Voor deze Indiase bloemkoolsoep gebruiken wij, garam masala, een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk ‘heet mengsel’ betekent.
NODIG (voor 2-3 personen):
- 1 grote bloemkool
- 1 liter groente bouillon
- 1 grote ui
- 2,5 cm gemberwortel
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 1,5 theelepel kurkuma
- 1 theelepel djinten (komijn)
- verse koriander
- olijfolie
- zout/peper
HOE:
- Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en de gember een paar minuten tot de ui glazig is.
- Voeg vervolgens alle specerijen toe en bak nog even kort mee
- Snijd de bloemkool en voeg deze in stukken toe aan de pan
- Giet de groente bouillon toe aan de pan. Er zit genoeg bouillon in de pan wanneer de bloemkool net onder water staat. Laat de bouillon ongeveer 20 min. koken op laag vuur
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde soep te blenden.
- Breng op smaak met peper/zout en eventueel nog meer specerijen/kruiden naar keuze
- Garneer de Indiase bloemkoolsoep met verse koriander.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Meer soepen met garam masala? Al eerder maakten wij deze Indiase kruidige linzensoep.
Geef een reactie