Eat Live Travel

Eat well, live happily and travel often

  • Home
  • Recepten
    • Kerst & Oud en Nieuw
    • Ontbijt
    • Soep
    • Salades
    • Lunch
    • Diner
      • Vega
      • Vegan
      • Vis
    • Bijgerechten
    • Sauzen, dips & dressings
    • Bij de borrel
    • Smoothie & Drinks
    • Gezond tussendoortje
    • Guilty Pleasures
    • Toetjes
    • INSPIRATIE: 5x
    • Paasrecepten
  • Food&More
    • Facts
    • Photodiary
    • Reviews
      • Boeken
      • Producten
  • Life
    • Beauty
    • Body
    • Duurzaamheid
    • Home
    • HOND
    • Hormonen
    • Mind
    • Yoga
  • Hotspots
    • Alkmaar
    • Almere
    • Alphen a/d Rijn
    • Amsterdam
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
      • Burgers
      • Vega(n)
      • Terassen
      • Italiaans
      • Poké Bowl
      • Rooftops
      • Shared Dining
    • Arnhem
    • Den Haag
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Deventer
    • Eindhoven
    • Enschede
    • Haarlem
      • Ontbijt & Lunch
      • Dineren
    • Hoofddorp
    • Leiden
    • Utrecht
      • Burgers
    • Rotterdam
    • Zaandam
    • Zwolle
  • Travel
    • Reistips
    • Argentinië
    • Australië
    • Brazilië
    • Costa Rica
    • Denemarken
    • Duitsland
    • de Filipijnen
    • Engeland
      • Londen
    • Frankrijk
    • Indonesië
      • Bali
      • Java
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Spanje
      • Ibiza
        • Ibiza-Stad
        • San Antonio
    • Tsjechië
  • Over
    • Wie zijn wij?
  • Contact
    • Samenwerken
You are here: Home / Recepten / Indiase bloemkoolsoep

Indiase bloemkoolsoep

11 februari 2019 by Robin en Naomi Leave a Comment

Indiase bloemkoolsoepWij zijn echt dol op vers gemaakte soep. Voor deze Indiase bloemkoolsoep gebruiken wij, garam masala, een typisch Indiaas specerijenmengsel wat letterlijk ‘heet mengsel’ betekent.

NODIG (voor 2-3 personen):

  • 1 grote bloemkool
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 grote ui
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel djinten (komijn)
  • verse koriander
  • olijfolie
  • zout/peper

HOE:

  • Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en de gember een paar minuten tot de ui glazig is.
  • Voeg vervolgens alle specerijen toe en bak nog even kort mee
  • Snijd de bloemkool en voeg deze in stukken toe aan de pan
  • Giet de groente bouillon toe aan de pan. Er zit genoeg bouillon in de pan wanneer de bloemkool net onder water staat. Laat de bouillon ongeveer 20 min. koken op laag vuur
  • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde soep te blenden.
  • Breng op smaak met peper/zout en eventueel nog meer specerijen/kruiden naar keuze
  • Garneer de Indiase bloemkoolsoep met verse koriander.

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Meer soepen met garam masala? Al eerder maakten wij deze Indiase kruidige linzensoep.

Comments

comments

Filed Under: Recepten, Soep Tagged With: bloemkool, bloemkoolsoep, garam masala, indiaas

« Vegan kip-kerrie met spelt
Haverpasta met bloemkoolsaus en gegrilde groenten »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Wij zijn Naomi en Robin, twee vriendinnen, met een passie voor gezonde voeding, bewust leven en reizen. Wij geloven dat je gezonde voeding nodig hebt om je fit en vitaal te voelen. Voel je je fit & vitaal dan leef je pas écht en kun je de dingen doen die jou gelukkig maken. Wij willen mensen inspireren en laten zien dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn! Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar hotspots en bestemmingen over de hele wereld. Wij nemen jullie mee in onze zoektocht naar gezondheid & geluk!

Volg ons

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Zoeken

Populair

  • De lekkerste nacho's van Amsterdam 8x de lekkerste nacho’s van Amsterdam
  • lekkerste lunch hotspots van Deventer 5x de lekkerste lunch hotspots van Deventer
  • Arnhem 6x de lekkerste lunch hotspots van Arnhem
  • Ubud hotspots Bali – 15x de lekkerste food hotspots in Ubud
  • Rode paprikasoep met tijm Rode paprikasoep met tijm
Follow my blog with Bloglovin Follow
PRIVACYVERKLARING
SAMENWERKEN
CONTACT

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress